Klaipėdą papuoš grandiozinė šviečianti konstrukcija

Klaipėdą papuoš grandiozinė šviečianti konstrukcija

Vasario 15-17 dienomis į Klaipėdą ketvirtą kartą sugrįžta Šviesų festivalis. Šiemet klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pasidžiaugti net trimis dešimtimis originalių šviesos projektų. Šįsyk festivalio ašis - grandiozinis italų projektas "Šimtmečių vartai".

Pastarąjį projektą sukūrė italų menininkų grupė "Marianolight" ir jis, anot festivalio rengėjų - VšĮ "Klaipėdos šventės" atstovų, miestiečiams tiesiog atims žadą.

Vasario 1-22 dienomis Turgaus gatvėje bus uždarytas eismas, kadangi ten svečiai iš Italijos montuos šį sudėtingą objektą. "Konstrukcijos tūris - beveik 2 tūkst. kubinių metrų. Objektą sudarys keturiolika iliuminuotų arkų. Tam, kad būtų lengviau įsivaizduoti, šis objektas užims visą Turgaus gatvės plotį, ir nuo "Nesė" pramogų banko tęsis iki pat Pajūrio mugės", - teigė VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Festivalio metu klaipėdiečiai galės ne tik pasigrožėti įspūdingu objektu, bet ir sudalyvauti septyniuose šviesos ir muzikos šou. Vienas iš pasirodymų bus dedikuotas Lietuvos valstybės šimtmečiui.

Pagrindinė festivalio lokacija bus senamiestis, tačiau trys šviesos projektai atgaivins ir nutolusius nuo centro gyvenamuosius rajonus.

Be minėtos italų šviesos konstrukcijos, džiugins dar trys tarptautiniai projektai. Šviesų kūrėjas iš Suomijos į Klaipėdą atveš 40 skulptūrų instaliaciją "Jie buvo čia", kurią apžiūrėti bus galima Dangės skvere.

Menininkas iš Latvijos paruoš garso ir video instaliaciją "Kaukė" ir ji bus eksponuojama šalia skulptūros "Neringa". Šis kūrinys reprezentuos įvairių kultūrų bei tautų kaukes.

Vienas įdomesnių objektų - menininkų "Gluk Media" sukurta interaktyvi videoprojekcija, žaidimas, kurio turinį savo kūno judesiais galės kurti kiekvienas praeivis.

Festivalio rengėjai šiemet taip pat ragino dalyvauti miestiečius ir lemputėmis dekoruotus jų keturkojus vasario 17 d. vyksiančiame naktiniame šviečiančių keturkojų parade.

Šviesų festivalio dalyviai raginami fiksuoti įdomiausius šviečiančių objektų rakursus ir atsiųsti nuotraukas festivalio rengėjams. Įdomiausių kadrų autoriai bus apdovanoti.

Klaipėdos miesto savivaldybė Šviesų festivaliui skyrė 150 tūkst. eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder