Kitą savaitę - gausybė nemokamų renginių

Kitą savaitę - gausybė nemokamų renginių

Kitą savaitę, lapkričio 20-26 d., Klaipėdos miesto suaugusiųjų bendruomenė kviečiama pasinerti į neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi savaitės "Mokymosi galia ir žavesys" renginių sūkurį.

Klaipėdiečiai nemokamai galės išbandyti įvairias veiklas. Bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, viktorinos, seminarai, sporto užsiėmimai, ekskursijos ir daugybė kitų įdomių renginių, kurie gali praturtinti kasdieninį gyvenimą.

Galbūt ne vienam pravers paskaita "Telefoniniai sukčiai: kaip nepatekti į jų pinkles?" arba praktinis seminaras "Greitasis skaitymas". Dailiosios lyties atstovėms, be kitų užsiėmimų, siūloma nepraleisti ir jauninančio makiažo demonstracijos bei nemokamos individualios makiažo konsultacijos. Įvairių žinių specialiai jiems surengtuose mokymuose galės pasisemti būsimieji ir jau esami tėveliai. Iš viso per kitą savaitę klaipėdiečiams bus pasiūlyta beveik 30 įvairių įdomių veiklų.

"Pedagogų švietimo ir kultūros centras labai džiaugiasi, kad prie neformaliojo suaugusiųjų švietimo savaitės "Mokymosi galia ir žavesys" organizavimo prisidėjo ir mūsų partneriai: Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų institutas, Klaipėdos valstybinė kolegija, Klaipėdos suaugusiųjų gimnazija, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, kurie taip pat šiemet siūlys įvairių veiklų", - pasidžiaugė Pedagogų švietimo ir kultūros centro vadovė Raimonda Stirbienė.

Veiklos vyks įvairiose miesto vietose, kad miestiečiams būtų patogu pasirinkti veiklas pagal poreikį, vietą ir laiką.

Suaugusiųjų mokymas - iššūkis Lietuvai. Iki 2018 metų esame įsipareigoję pasiekti Europos Sąjungos nustatytus rodiklius - 8 procentus suaugusiųjų privalu įsitraukti į neformalųjį ar tęstinį mokymąsi.

Tuo pasirūpinti pavesta savivaldybių administracijoms. Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo keliamas klausimas, ar suaugusieji klaipėdiečiai turi pakankamai galimybių mokytis ir koks yra mokymosi poreikis.

Praėjusiais metais Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu buvo atliktas tyrimas. Buvo siekiama nustatyti Klaipėdos miesto gyventojų, darbdavių ir kitų socialinių partnerių neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi poreikį.

Atsižvelgiant į tyrimo rezultatus buvo sudarytas ir patvirtintas Klaipėdos miesto savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi 2016-2019 metų veiksmų planas. Jo tikslas - tobulinti Klaipėdos mieste neformalųjį suaugusiųjų švietimą ir tęstinį mokymąsi. Tad dabar siekiama užtikrinti suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi sistemos Klaipėdos miesto savivaldybėje darną. Vykdoma neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi stebėsena, organizuojamos priemonės, kurios skatina bendradarbiavimą ir motyvuoja suaugusiuosius mokytis visą gyvenimą.

Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programoms įgyvendinti 2017-iems metams Klaipėdos miesto savivaldybė skyrė 50 tūkstančių eurų. Konkursui teikėjai pateikė 33 paraiškas, 20-iai jų buvo skirtas finansavimas.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti

Sąrašą, kokios veiklos klaipėdiečiams siūlomos kitą savaitę, kur ir kada jos vyks, rasite Pedagogų švietimo ir kultūros centro interneto svetainėje http://www.kpskc.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder