Kęstučio Macijausko knygos „Debesų žuvys“ pristatymas

Kęstučio Macijausko knygos „Debesų žuvys“ pristatymas

2021 m. vasario  18 d., ketvirtadienį, 17.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia stebėti tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ renginio transliaciją – susipažinsite su Kęstučio Macijausko knyga „Debesų žuvys“. Renginyje dalyvauja leidinio autorius Kęstutis Macijauskas, aktorė Nijolė Sabulytė.Moderuoja Inesa Atkočaitienė.

Tiesioginė transliacija vyks bibliotekos Youtube kanale:https://youtu.be/WapyzaqD5oo. Nuoroda taip pat skelbiama svetainėje www.biblioteka.lt

Kęstutis Macijauskas - Klaipėdos dramos teatro aktorius ir režisierius, sukūręs ne vieną vaidmenį kine bei televizijoje, daugeliui atpažįstamas kaip Algimantas iš TV serialo „Naisių vasara“. Už antraplanį vaidmenį 2015 m. pelnė Auksinį scenos kryžių.

Kęstutis gimė Sibire, augo Tauragėje. Pirmoje knygos dalyje jis rašo apie vaikystę – laikotarpį, kurį dažnas įvardija kaip patį laimingiausią, į kurį norisi sugrįžti atgal ir nors trumpam prisiminti tų dienų iliuzijas, praėjusius džiaugsmus.

„Visa širdimi ir siela pergyvenau savo pasakojimo herojų džiaugsmus ir bėdas, nes pats buvau tarp jų. Prieš daugybę šimtmečių vienas kinų poetas pastebėjo, kad atkurdamas ką nors žodžiais išgyveni tai antrą kartą. Pabandykim, mielieji, trumpam pamiršus kasdienius rūpesčius, kartu pakeliauti ta laiko mašina, paskraidyti vaikystės sparnais. Dar turime laiko“ – siūlo autorius.

Antroje dalyje „DEBESŲ ŽUVYS“ - vaizdai, mintys, metų laikai, impresijos, trumpos istorijos, kurios  sukosi autoriaus galvoje ir, tarsi upės paviršiuje atsispindintys debesys, lyg nepagaunamos žuvys, nedavė ramybės. „Norėjosi tuos vaizdus pagauti, sustabdyti, pagavus, išlieti tekstais baltame popieriaus lape, pasidalinti su visais, kad nenuplauktų, neišnyktų, nepalikę jokio pėdsako, tarsi įsikibus vaivorykštėn, užlipti į dangų... Bent jau ant klėties stogo. Daug kur pajausit melancholiją ir ilgesį, nes bandžiau į pasaulį pažvelgti romantiko, svajotojo akimis...“

Dalintis feisbuke:https://fb.me/e/3izDYlHqa

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder