„Karklė live music beach 2018“ nestigs vizualiųjų menų

„Karklė live music beach 2018“ nestigs vizualiųjų menų

Festivalyje „Karklė live music beach 2018“ šiemet ypač daug dėmesio bus skiriama ir vizualiniams menams.

Tapyba jūros pakrantėje

Pirmą sykį Lietuvoje festivalio metu vyks tapybos pleneras! Rugpjūčio  13–17 dienomis poilsiavietėje „Žilvitis“ kurs jauni, bet jau pripažinti profesionalai, Vilniaus dailės akademijos fakultetų magistro ir bakalauro studijų absolventai.

Istoriškai pleneras (pranc. plein air „atviras oras“) reiškia tapymą iš natūros gamtoje, tikroviškai atvaizduojant reginius. Tačiau šiais laikais plenero sąvoka išsiplečia. Savaitę prieš festivalį Karklės poilsiautojai turės galimybę stebėti čia su molbertais ir drobėmis zujančius pleneristus. Pamatysime tiek tapytojus, kuriančius tradicinius, bet savitus peizažus iš natūros, tiek kūrėjus, konstruojančius emocijų ir minčių tapybinius pasaulius.

Jaunatviška muzika, jūra, miškas, vasariškas oras... Kaip ir kas suguls į tapytojų drobes?  Rugpjūčio 18–19 dienomis nuo 12:00 iki ~21:00 festivalio lankytojai galės apžiūrėti plenere sukurtų darbų parodą ir pabendrauti su kūrinių autoriais.

Plenerą kuruoja jaunosios kartos tapytoja Laura Slavinskaitė. Jaunųjų tapytojų gretas papildys vyresnės kartos tapytojai Arvydas Martinaitis ir Mantas Maziliauskas. Plenero dienoraštį ves dailėtyrininkė Austėja Mikuckytė-Mateikienė.

Plenero dalyviai:

Akvilina Šimkevičiūtė (Kaunas)

Algimantas Černiauskas (Vilnius)

Anastasija Kodzisova (Vilnius)

Arvydas Martinaitis (Kaunas)

Daiva Tankevičienė (Kaunas)

Darius Jarusevičius (Vilnius)

Giedrė Šiaulytė (Vilnius)

Mantas Maziliauskas (Vilnius)

Samanta Augutė (Kaunas)

Tadas Tručilauskas (Vilnius)

Meniniai veiksmai ir artefaktai

Festivalyje taip pat bus galima išvysti menininkų performansą (idėjos autorius – jaunosios kartos tapytojas, animatorius ir dailėtyrininkas Darius Jarusevičius, prie idėjos realizavimo prisideda Austėja Mikuckytė-Mateikienė), instaliacijų (autorės – Laura Slavinskaitė, Augustė Kalinauskaitė), žemės meno objektų (autorė – skulptorė Ūla Šukytė). 

Performansas. Rugpjūčio 18 d. festivalio lankytojus kviečiame į Baltijos jūrą išleisti dirbtines akvariumų žuvytes, sukurtas iš ekologiškos medžiagos. Baltijos jūra yra viena užterščiausių pasaulyje, jos flora ir fauna kenčia nuo technogeninių veiksnių, taršos. Utopinis akcijos tikslas –išlaisvinant akvariumų žuvytes, praturtinti Baltijos jūros fauną ir grąžinti kašalotus į Baltijos jūrą, kur jų niekada ir nebuvo. Kitaip tariant, grąžinsime gyvūnijai didybę (Make Baltic sea great gain!!!).

Instaliacijos. Festivalio kino zonoje kartu nusifotografuoti kvies butaforinis ,,Naujasis Madam Tiuso muziejus“... Kitos instaliacijos – siurprizas!

Žemės menas. Festivalio dinamika, muzikos garsų gausmas, nuolatinis klegančių žmonių srautas. Žaismingo triukšmo akistatoje atsidurs paplūdimyje riogsantys kiaušiniai, nebylūs, paskendę ramybėje ir rimtyje. Tai – kvietimas susitelkti į pradžių pradžią, išgirsti ir pajusti tylą bei jos sąveiką su garsais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder