Kalviai vėl rinksis į Klaipėdą

Kalviai vėl rinksis į Klaipėdą

2017-ieji Klaipėdai - ypatingi metai, paženklinti Lietuvos kultūros sostinės titulu, o programoje "Neužšąlantis kultūros uostas" numatyta apie pusantro šimto įvairių renginių. Jos dalis bus ir Lietuvos kalvių sąjungos rugpjūčio 12-13 dienomis Šiauriniame rage rengiamas simpoziumas.

Šis simpoziumas organizuojamas nuo 2007 metų, vyksta kasmet ir skatina kultūrinių ryšių plėtrą. Šiais metais jis bus skirtas įamžinti Piliakalnių metus. Simpoziumo metu visi kalviai po atviru dangumi vėl kurs jungtinę kompoziciją iš metalo. Šiais metais bus kuriama skulptūra "Piliakalnis" ir gaminamos archeologinės Klaipėdos piliavietės ir piliakalnių radinių kopijos.

Anksčiau kalvių sukurti originalūs objektai puošia Klaipėdos miestą ir primena gyventojams apie kalvystės renginius bei jų dalyvius.

Simpoziumas nėra komercinis renginys, jo paskirtis - pristatyti kalvystės amatą visuomenei, stiprinti šalių partnerystę ir plėtoti kultūrinius mainus.

"Vakarų ekspreso" informacija

RENGINIO PROGRAMA

Rugpjūčio 12 d. (šeštadienis):

13 val. Žaizdrų įkūrimas ir iškilmingas XI Tarptautinio kalvystės simpoziumo "Keturi vėjai 2017" atidarymas.
13-16 val. Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros "Piliakalnis" elementų kalimas.
16-17 val. Kalviškos varžybos.
17-19 val. Etnografinių ansamblių koncertas ("Senoliai", ukrainiečių kultūros ir švietimo centro "Rodyna" kolektyvas, Baltarusių bendruomenės "Krynica" kolektyvas).
19-20 val. Varžytuvės su žiūrovais.
20-22 val. Gyvo garso koncertas. Gros instrumentinis trio iš Klaipėdos: Juozas Staniulis (smuikas), Saulius Šiaučiulis (piano) ir Edmundas Federavičius (mušamieji).

Rugpjūčio 13 d. (sekmadienis):

12-14 val.Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros "Piliakalnis" užbaigimas.
14 val. Šventės uždarymas. Diplomų įteikimas plenero dalyviams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder