Ką savaitgalį veikti Klaipėdoje ir aplink?

Ką savaitgalį veikti Klaipėdoje ir aplink?

ŠEŠTADIENIS, rugpjūčio 15 d.

KLAIPĖDOJE

"Klaipėda Drag Race"

Nuo 9 val. Minijos g. prie Jūrininkų pr. vyks traukos įskaitinių varžybų etapas. Greičio bei galingų automobilių mėgėjai kviečiami stebėti legalias gatvių lenktynes. Išsamesnė programa - https://www.facebook.com/events/230587031429516/

Paroda "West Town MotorShow"

 

Nuo 10 val. Kruizinių laivų terminale vyks retų automobilių ir motociklų paroda "West Town MotorShow". Renginio metu bus renkamos gražiausios, naujausios, įdomiausios, rečiausios, seniausios, žemiausios, garsiausios ir net rankų darbo transporto priemonės! Renginys nemokamas ir skirtas visai šeimai. https://www.facebook.com/events/s/west-town-motorshow-2020/717071429091563/

"Čia lūžta"

 

Nuo 10 val. Herkaus galerija kviečia į renginį "Čia lūžta". Ar kada nors pagalvojai, kad stereotipai vis dar daro poveikį mūsų gyvenimui? Ar mes galime atsisakyti išankstinio žmonių (nu)vertinimo? Renginio metu bus ieškoma atsakymų į šiuos ir daugelį kitų klausimų. Vietų skaičius ribotas. Registracija forms.gle. Su užsiregistravusiais dalyviais organizatoriai susisieks el. paštu.

"Kontis ir Tvarkius"

14 val. Šilo baldų prekybos centro stogo terasoje (Taikos pr. 58, Klaipėda) vyks spektaklis visai šeimai "Kontis ir Tvarkius". Tai spektaklis apie didžiulį norą būti reikalingam. Nustebsite, bet daiktai, kaip ir žmonės, nori būti laimingi, mylimi bei reikalingi. Spektaklis nemokamas.

"Pabėgimas"

 

18 val. Apeirono teatras (Turgaus g. 16/Tiltų g. 12) kviečia į teatro kiną "Pabėgimas". "Pabėgime" neatsisakoma daugelyje Apeirono teatro spektaklių tyrinėto klausimo - kas tu iš tiesų esi? Spektaklis mokamas. Bilietus galima įsigyti Apeirono teatre prieš renginį.

VII Užupio filmų festivalis

Nuo 20 val. "Menų zonoje" (Dariaus ir Girėno g. 8) tęsiasi VII-asis Užupio filmų festivalis. Šių metų festivalio tema - "Uždarumas ir atvirumas". Išsamesnė programa - www.facebook.com/events.

SAUSDRAVIUOSE

Minifestivalis "Žolynai"

Nuo 15 val. Baltų mitologijos parkas kviečia (Sausdravai, Kretingos raj.) į Žolinių minifestivalį. Visą dieną, vakarą ir naktį vyks paskaitos, spektakliai, gamtos pažinimas ir skambės jauki muzika. Renginio kaina - 15 Eur. Išsamesnė programa - www.facebook.com/events.

PALANGOJE

"Žaliosios europiečių atostogos"


Nuo 15 val. Palangoje organizuojamos įvairios edukacinės ir kūrybinės dirbtuvės, kurios padės kurti tvaresnę, švaresnę ir saugesnę aplinką. "Žaliosiose europiečių atostogose" jūsų laukia pėsčiųjų žygis su sveikatingumo motyvatore Vlada Musvydaite ir "walk15", susitikimas su stiliste Agne Gilyte ir nemokamas Giedrės koncertas. Išsamesnė programa - www.facebook.com/events.

"Žolinės širdis" Palangoje

Nuo 16 val. Jūratės ir Kastyčio skvere (J. Basanavičiaus g. 45) palangiškiai ir miesto svečiai kviečiami pamatyti įspūdingo grožio ir dydžio "Žolinės širdį" iš ledo ir vaistažolių. Meninės instaliacijos aukštis sieks 3 metrus, o svoris net 1 toną. Šalia jos galima bus pasigrožėti žinomos menininkės ir televizijos laidų vedėjos Nomedos Marčėnaitės pieštų augalų ekspozicija.

"Palanga - sena, miela, neatpažįstama"

19 val. gidė Agnė kviečia į ekskursiją "Palanga - sena, miela, neatpažįstama". Ekskursijos metu sužinosite, kokia pirmoji Lietuvos fotografė gyveno Palangoje, kodėl Simpsonas siejamas su Palanga ir dar daug kitų įdomybių. Ekskursijos pradžia - Vytauto g. 51, prie paminklo Jonui Žemaičiui-Vytautui, ekskursijos pabaiga - prie Jūratės ir Kastyčio fontano. Trukmė - apie 2 val., kaina - 12 Eur. Bilietus platina tickets.paysera.com.

PLUNGĖS RAJONE

"Gyvosios istorijos diena"

 

Nuo 9 val. Gandingos piliakalnyje prasidės "Gyvosios istorijos diena". Svečių laukia istorijos, eksperimentinės archeologijos, rekonstrukcijos ir amatų pristatymai. Išsamesnė programa - www.facebook.com/events.

SEKMADIENIS, rugpjūčio 16 d.

KLAIPĖDOJE

Kiemo draugų turgelis

 

Nuo 13 val. "Herkus Kantas" kviečia į industrinį uosto kiemą, kuriame galėsite įsigyti pajūrio menininkų darbų, sendaikčių ar drabužių. Kiemo draugų turgelis vyks kiekvieną rugpjūčio sekmadienį.

Žygis su augintiniais

 

15 val. "Linksmosios pėdutės" kviečia prisijungti prie visame pasaulyje švenčiamos Pasaulinės beglobių gyvūnų dienos ir  žygiuoti su savo augintiniu. Tai visiškai nevarginantis smagus žygis Smiltynės mišku iki šunų paplūdimio. Susitikimo vieta - Senoji perkėla (keltas išplaukia 15 val.), trukmė - apie 2 val.

Nemokama šokių pamoka

18 val. šokių studija "Akredus" kviečia visus pajudėti pagal salsos, bačatos, kizombos ir kitų Lotynų Amerikos šokių ritmus. Pasišokti visi kviečiami Šiauriniame rage, šalia ritmiškai banguojančių Kuršių marių. Užsiėmimas nemokamas.

PALANGOJE

Paroda "Keliaujantys muzikai"

 

14 val. Palangos kurorto muziejuje (Birutės al. 34A) vyks paroda "Keliaujantys muzikai". Paroda savo kelionę po Lietuvą pradėjo prieš pat karantiną ir pagaliau atkeliavo į Palangą! Parodoje pristatomi XIX a. pab. po Europą keliavusių muzikų Claros Schumann, Edvardo Griego ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kelionių vargai ir džiaugsmai.

Instrumentų karaliaus vakaras

 

19 val. Palangos gintaro muziejuje koncertuos jaunosios kartos pianistės. Sesės Kaja (11 m.) ir Klėja (10 m.) Kašubaitės - jaunos pianistės, jau spėjusios įgyti didžiulės koncertinės patirties bei pelnyti daugelio tarptautinių konkursų Europoje laureatų vardus solo bei fortepijoninio dueto kategorijose. Koncerte skambės L.van Beethoven'o, F.Chopin'o bei P.Čaikovskio kūriniai.

KRETINGOJE

Ekskursija Pamirštos dvaro istorijos

14 val. Kretingos rajono turizmo informacijos centras (Vilniaus g. 2B) kviečia į ekskursiją po Kretingos Tiškevičių dvarą. Ekskursijos kaina - 3 Eur, trukmė - 2 val. Būtina registracija tel.(8445) 73 102.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder