Ką savaitgalį veikti Klaipėdoje ir aplink?

Ką savaitgalį veikti Klaipėdoje ir aplink?

Kad netrūktų veiklos, tradiciškai surinkome sąrašą įdomių renginių, vyksiančių šį savaitgalį Klaipėdos mieste ir aplink.

ŠEŠTADIENIS, SPALIO 12 D.

Klaipėdoje

Gorčiaus pynimas

10 val. Etnokultūros centre (Daržų g. 10) dirbtuvės “Pynimo amatas. Buities indai”. Iš rugių ir pušies šaknų bus pinami gorčiai. Nedideliam gorčiui nupinti prireiks keleto valandų ar net gero pusdienio. Dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija tel. (8 46) 310022. Užsiėmimai mokami.

 

“Dangės regata”

Nuo 11 val. šeštadienį ir sekmadienį Dangės upėje tie “Meridianu” - 51-oji tarptautinė “Dangės regata”. Šeštadienį ties burlaiviu „Meridianas” varžybų atidarymas ir dalyvių paradas - 10.45 val. Varžybų pradžia - 11 val. Šeštadienį sportininkai startuos Dangės upėje 3 000 metrų distancijoje vienvietėmis ir dvivietėmis valtimis. Irklavimo meistrai (veteranai) startuos keturvietėmis su vairininku valtimis 1 000 metrų distancijoje. Sekmadienį varžybos vyks aštuonvietėmis valtimis 500 metrų distancijoje. Varžybų pradžia - 11 val. Finišas – ties burlaiviu „Meridianas”.

 

“Gintarinė jūrmylė”

12.30 val. Smiltynėje - tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“. Plentas, miško keliukai, pajūrio smėlis ir kopos - unikaliausia trasa Lietuvoje mėgėjams ir profesionalams. Vienas ar su šeima, kolegomis ar bendraminčiais pasimėgauk rudenėjančia pajūrio gamta. “Abejoji savo jėgomis? Jauniausias varžybų dalyvis buvo vos ketverių, vyriausias – aštuoniasdešimties. Greta aktyvaus laisvalaikio mėgėjų Klaipėdos lengvosios atletikos vizitine kortele tapusiose varžybose yra dalyvavę visi žymiausi Lietuvos bėgikai: Rasa Drazdauskaitė, Remigijus Kančys, Diana Lobačevskė, Vaida Žūsinaitė, Justinas Beržanskis, Milda Vilčinskaitė ir kiti. Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras, startus žymintys patrankos šūviai, jūreiviška košė ir nauji nugalėtojų vardai atminimo akmenyje”, - kviečia organizatoriai. Registracija ir daugiau informacijos – www.gintarinejurmyle.lt.

 

Grėbs lapus

11 val. Danės skvere vyks tradicinis “Mano miestas Klaipėda” renginys - lapų grėbimas ir konkurso "Gražiausia daugiabučio aplinka" apdovanojimai. “Apdovanosime savo aplinką gražinančius klaipėdiečius. Tradiciškai, kaip ir kasmet, grėbsime lapus. Pirštinėmis bus pasirūpinta. Grėblių bus nedaug, todėl laukiame ir su savo įrankiais. Kviečiame visus klaipėdiečius su šeimomis ir draugais. Tegul negąsdina orai, bus pasirūpinta šilta arbata”, - kviečia organizatoriai.

 

“Uodo šeimos turgelis”

Nuo 10 val. “Švyturio” arenoje - “Uodo šeimos turgelis”. Pirkite, parduokite, mainykite, dovanokite, pramogaukite su šeima. Turgelyje jūsų laukia: drabužiai, avalynė ir aksesuarai visai šeimai; prekės vaikams, žaislai, vaikiška technika; rankdarbiai, smulkmenos buičiai ir namams; prekės grožiui ir sveikatai ir viskas, ko gali prireikti kiekvienai šeimai.

 

“Vilties laipiojimas”

10 val. “Scala Dream” laipiojimo uolomis centre - “Vilties miesto” renginių ciklas. „Vilties laipiojime“, kaip ir „Vilties bėgime“, dalyvauja ir mėgėjai, ir profesionalai, ir pirmą kartą lipantys žmonės - laipiojimo patirtis nebūtina. Tikslas - skleisti žinią apie Klaipėdoje įsikūrusį Šv. Pranciškaus onkologinių ligų centrą, kuriame teikiama nemokama dvasinė ir psichosocialinė parama tiems, kurie išgirdo onkologinės ligos diagnozę ir jų artimiesiems. Startinis mokestis – 7 eurai. Registracija – www.scaladream.com.

 

Paskaita apie eterinius aliejus

12 val. “Bioeco namuose” (Šaltkalvių g. 3) – pažintis su eteriniais aliejais. “Kaip atsirinkti tikrai gerą, kokybišką eterinį aliejų? Kas yra natūralūs eteriniai aliejai? Kaip atskirti, kas tikra, o kas ne? Kaip naudoti eterinius aliejus? Šiuos ir dar daugiau klausimų aptarsime susitikime. Susitikimas skirtas tiems, kurie ką tik atrado arba nori atrasti kvapnų eterinių aliejų pasaulį”, - kviečia organizatoriai. Vietų skaičius ribotas, registracija: [email protected]. Kaina: 5 eurai. Susitikimą ves aromaterapeutė Lina Mišeikienė ir “BioEco namų” vadovė Dovilė Kubiliūtė.

 

Ekskursija pilies požemiuose

12 val. ekskursija Klaipėdos pilies poternose - XVI–XVIII amžiaus autentiškuose požemiuose. Čia eksponuojami piliavietėje ir senamiestyje surasti archeologiniai radiniai, miesto įkūrimo dokumentų kopijos, XVII a. antrosios pusės Klaipėdos pilies ir miesto maketas bei pilyje rastas 500 metų senumo auksinis, brangakmeniu inkrustuotas žiedas, autentiška XVII a. patranka ir kitos įdomybės. Registruotis nurodant dalyvių skaičių (siunčiant SMS tel. nr. +37060117617). Lankytojo bilietas - 1,74 Eur (moksleiviams, studentams, senjorams taikoma 50 proc. nuolaida; Klaipėdos miesto bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams muziejaus lankymas nemokamas). Ekskursiją ves gidė Ingrida Šilgalytė.

 

Knygų keliais

11 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje – užsiėmimas “Knygų keliais po Mažąją Lietuvą”. Ne kur kitur, o Mažojoje Lietuvoje gimsta pirmoji lietuviška knyga, pirmasis grožinės literatūros kūrinys, čia jau nuo XVI a. buvo puoselėjama ir saugoma lietuvių kalba. Šio užsiėmimo metu kviečiame iš arčiau susipažinti su šiuo regionu per raštiją ir ją kūrusias asmenybes. Po ekskursijos raštijos ekspozicijoje visus norinčius gidė išmokys, kaip pasigaminti miniatiūrinę knygelę. Būtina išankstinė registracija. Dalyvių skaičius ribotas. Registracija: https://forms.gle/ijB9qDKbBwbbLKTB8. Užsiėmimo kaina: 0,87 Eur/dalyviui.

 

Paskaitos apie sportą ir mitybą

12 ir 13 val. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (Jaunystės g. 1) dr. Artūro Sujetos paskaitos. 12 val. “Šių dienų sporto mitai ir mitybos teorijos. Ką sako mokslas?”. 13 val. “Lėtinių neinfekcinių ligų profilaktika – antioksidantų nauda, cukraus, druskos, sočiųjų riebalų mažinimo strategijos, fizinis aktyvumas”. Išankstinė registracija žinute feisbuke - @ginsve, el. p. [email protected] arba tel. 861483857.

 

Šiaulių kamerinio orkestro koncertas

17 val. Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje - Šiaulių kamerinio orkestro 30-ties metų jubiliejaus koncertas. Koncerte dalyvaus Vaida Genytė (sopranas), Vilhelmas Čepinskis (smuikas), Mindaugas Bačkus (violončelė), Šiaulių kamerinis orkestras. Diriguoja Vilhelmas Čepinskis. Koncerto vedėja Raimonda Sližienė. Koncertas nemokamas.

 

Mados šou

19 val. “Light House Coworking” (Liepų g. 83) Klaipėdos mados savaitės didysis mados šou, dizainerių kolekcijų pristatymai. Renginys mokamas.

 

Švėkšnoje

Šviesos ir moliūgų šventė

18-23 val. visame Švėkšnos miestelyje pasklis žibintų šviesos, atsivers 3 naujos erdvės – Švėkšnos sinagoga, kurioje bus demonstruojamas filmas „Batai“, Švėkšnos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčia, kurioje bus pristatoma koncertinė programa, nuolatos skambės vargonų muzika, taip pat bus galimybė pakilti į bažnyčios bokštą ir Švėkšnos evangelikų liuteronų bažnyčia, kuri paskęs sakralinėje muzikoje.

 

Palangoje

Teminės ekskursijos

16 val. Palangos gintaro muzieju kviečia į temines ekskursijas. Muziejuje veikia Eglės Čėjauskaitės-Gintalės autorinės juvelyrikos paroda “Atsivėrimas”, kurioje juvelyrines inspiracijas papildo Martyno Gintalo kompiuterinė grafika ir videomenas. Projektas parengtas išskirtinai Gintaro muziejaus parodinei erdvei, kurios nuotaiką diktuoja buvusios Tiškevičių giminės koplyčios sakralumas ir vitrinos, autoriams sukeliančios atsiveriančių senovinių veidrodžių vaizdinius. Įėjimas su Gintaro muziejaus lankytojo bilietu, ekskursija nemokama.

 

Kretingoje

“Vienuolių takais”

9 val. ekskursija "Vienuolių takais". Nepraleiskite progos žvilgtelėti akies krašteliu į vienuolių gyvenimą. “Ekskursijos metu aplankysime Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią, bažnyčios bokštą, vidinį vienuolyno kiemelį, Kankinių koplyčią, bažnyčios įkūrėjų kriptą, Kankinių kriptą, Lurdą. Ekskursijos dalyviai sužinos vienuolyno bei bažnyčios atsiradimo istoriją, kuo ypatingos trejos bažnyčioje esančios durys, kokiais stebuklais garsėja šv. Antano altorius, kokia rutina gyvena vienuoliai, kokie žmonės buvo užmūryti bažnyčios rūsiuose. Ekskursijos metu pamatysime senovinius vargonus, 7 altorius, senovines vienuolių stales, kankinių kaukoles bei Chodkevičių šeimos sarkofagus”, - kviečia organizatoriai. Ekskursijos kaina – 3 eurai asmeniui. Būtina registracija telefonu +370 445 73 102. Vietų skaičius ribotas.

 

Šeimų sporto šventė

11 val. Kretingos sporto mokykla visas aktyvias šeimynėles kviečią į Šeimų sporto šventę! Laukia įvairios smagios rungtys: stovėjimas ant vienos kojos ant balansinės lentos, stalo teniso kamuoliuko pataikymas į indą, lanko sukimas, šuoliavimas su maišais, kamuoliuko nešimas ant stalo teniso rakečių su bokso pirštinėmis, krepšinio kamuolio nešimas tarp kojų, šeimų estafetė.

 

“Gintarinė klumpė”

15 val. Kretingos kultūros centre - tautinių šokių sambūris “Gintarinė klumpė”. “Šokių niekada nebus per daug!” - kviečia organizatoriai.

 

Tradicinių šokių vakaras „Iš tautos lobyno“

18 val. Vydmantų kultūros centre – tradicinių šokių vakaras. Ar pamenate, kaip šokama polka? Gal norite išmokti lelinderį? Tradicinių šokių vakare galėsite ne vien pažiūrėti kaip šoka kiti, bet ir patys prisijungti į smagų ratą. Kojas miklinti ir tautos šokių lobyną praverti kviečia svečiai: jaunimo folkloro ansambliai Dagaja (Vilnius) ir Kitep (Kretinga).

 

SEKMADIENIS, SPALIO 13 D.

Klaipėdoje

Vaikų futbolo turnyras

12 val. Futbolo akademijoje KFA (Sportininkų g. 46) - tradicinis vaikų futbolo turnyras "Klaipėdos Ruduo Cup".

 

Sekmadienio joga prie jūros

12 val. Antrojoje Melnragėje – jogos užsiėmimas. Kviečiami visi norintys prasimankštinti, prasitampyti, pakvėpuoti grynu oru. Nori pajausti vieningumą su gamta? Nori sužinoti paprastas, bet veiksmingas kvėpavimo technikas? Ateik vienas, su savo antra puse, su draugais ar giminaičiais! Renginys su meile vedamas studijos "Jogos dvasia" mokytoja. Ka reikia pasiimti su savimi? Kilimėlį ar kokį pledą ir pagalvę (kas norės medituoti). Galima pasiimti termosą su karšta arbata, užkandžių. Kaina - 3 eurai, vaikams ir senjorams nemokamai.

 

Žodžio ir muzikos valanda

13 val. Šv. Kazimiero bažnyčioje (Kretingos g. 40) po sumos Šv. Mišių bažnyčioje vyks žodžio ir muzikos valanda “Kad Lietuva neišsivaikščiotų”. Programoje skambės G. Telemanno, C. Debussy, J. Kačinsko, M. Urbaičio kūriniai bei Ričardo Mikutavičiaus eilėraščiai.

 

Rankinio rungtynės

14 val. rankinio salėje Taikos pr. 61A Lietuvos rankinio federacijos I lygos rungtynės. Klaipėdos “CSC Telecom-Mėmelis” - Šalčininkų rajono “Sokol”. Įėjimas nemokamas.

 

Ekskursija po Klaipėdos senamiestį

15 val. nemokama ekskursija po Klaipėdos senamiestį pagal Arvydo Juozaičio knygą „Klaipėda - Mėmelio paslaptis“. „Kviečiu visus, o ypač vietinius: klaipėdiečius, klaipėdiškius, šišioniškius, - sako ekskursijos vedlys, profesionalus dailininkas Kęstas Balčikonis. Ekskursijos pradžia – prie suolelio netoli skulptūros „Undinėlė“.

 

“Neptūno” rungtynės”

17 val. “Švyturio” arenoje - „Betsafe-LKL“ rungtynės: Klaipėdos „Neptūnas“ - Kauno „Žalgiris“. Vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai. Prie įėjimo būtina pateikti amžių įrodantį dokumentą.

 

Koncertas, skirtas istorinės Šv. Jono bažnyčios atkūrimui

19 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje - koncertas, skirtas istorinės Šv. Jono bažnyčios Klaipėdoje atkūrimui. Dalyvaus: Flensburgo Bacho vardo choras (Vokietija), vadovas prof. Matthias Janz, kurio tėvas Bruno Janz prieš antrąjį pasaulinį karą kunigavo Šv. Jono bažnyčioje. Koncerto programoje skambės J. S. Bach, A. Scarlatti, C. Monteverdi, T. Weelkes, M. Durufle, A. Pärt, F. Mendelssohn, A. Brucker, H. Kaminski, C. Franck. Renginys nemokamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder