Jaunieji choristai susitiks Klaipėdoje

Jaunieji choristai susitiks Klaipėdoje

Klaipėdoje birželio 13-14 dienomis vyks 5-asis Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalis-konkursas "Mes Lietuvos vaikai".

Festivalis skiriamas Lietuvos nepriklausomybės 25-mečiui bei Gedulo ir vilties dienai paminėti. Pagrindinis koncertas įvyks birželio 14 d. Klaipėdos vasaros koncertų estradoje.

Tokio masto moksleivijos dainų šventė Klaipėdoje - gražus Mažosios Lietuvos ir dabartinių dainų švenčių tradicijų susiliejimas. Kaip sakė Vydūnas, "Dainoje - tautos dvasia", todėl neatsitiktinai festivalis pavadintas rašytojo dainos eilute "Mes Lietuvos vaikai".

Šventę buvo sumanyta rengti kaip pagarbos savo šaliai ir jos kultūriniam palikimui paliudijimą. Rengėjai tikisi, kad drauge su daina bus ugdoma jaunoji karta, kuri gerbs Lietuvą, jos žmones, istoriją, meną, papročius, puoselės ir tęs chorinio dainavimo tradicijas.

Matydami ir džiaugdamiesi, kad tiek daug jaunų šviesių dainininkų nori prisidėti prie iniciatyvos (šiemet planuojama sulaukti 7000 dalyvių), organizatoriai nusprendė rengti du turus: iš pradžių - zoninius koncertus šešiuose Lietuvos regionuose (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio), vėliau - finalą Klaipėdoje, prilygstantį mažajai visos Lietuvos moksleivių dainų šventei. Programa bus ypač įvairi - pasirodys vaikų ir jaunimo chorai, etnografiniai ir folkloro ansambliai, liaudies instrumentų orkestrai, šokėjai ir kiti kolektyvai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder