Išbandymai "Dykumoje" - susimąstymui ir juokui

Išbandymai "Dykumoje" - susimąstymui ir juokui

"Dykumoje labiausiai viskas matosi, nes aplink daugiau nieko nėra, tik žmogus nuoga siela - su savo silpnybėmis, baimėmis, ydomis ir tvirtybe. Reikia tokios aplinkos, kad viskas išryškėtų", - sakė poetinės klounados spektaklio-cirko "Dykuma" idėjos autorius ir režisierius Liudas Vyšniauskas, pažadėjęs žiūrovams emocingą, tragiškai gražų ir beviltiškai juokingą reginį.

Dykuma yra simbolis, o kartais - tikroviška. Spektaklis kalba apie mūsų šiandieną, dykumą, kurią reikia pereiti, ir tai tampa išbandymu. Nutinka ir smagių dalykų, nes, anot spektaklio kūrėjų, jeigu į sunkius įvykius žiūrėsi be klouno nosies, bus labai liūdna.

"Dykumos" stichijoje bus subtiliai gvildenamos temos: neištikimybė, meilės siekimas, vergystė aukso veršiui arba pinigams ir priklausomybė. Žiūrovas anaiptol nepasijus moralizuojamas, dykumoje į nieką nebus baksnojama pirštu, niekas nebus apkaltintas - atsirinksime, kas mums svarbu, su kuo galėtume tapatintis ir, žinoma, galėsime pasijuokti iš savęs, iš savo kaimyno, atpažinę klounų personažuose galbūt ir tuos bruožus, kuriuos norėtume nuslėpti. Akimirkomis pasijusime laimingesni, kitomis - susimąstysime.

Režisierius neslepia, jog atramos taškas buvo prancūzų rašytojo ir piloto Antuano Sent-Egziuperi (Antoine de Saint-Exupéry) knyga "Mažasis princas" ir kiti jo kūriniai, bet gimė savarankiškas kūrinys. Viena iš idėjų buvo panaudoti tradicinio cirko rekvizitą ne pagal paskirtį.

Poetinės klounados spektaklis-cirkas skirtas jaunimui ir suaugusiems. Tai subtilus, emocingas, tragiškai gražus ir beviltiškai juokingas reginys.

Spektaklio dailininkas - Dovas Vyšniauskas, muziką sukūrė Aušra Vaštakaitė, apšvietimu rūpinasi Mantvydas Poškus. Penki skirtingus personažus vaidinantys klounai - Kamilė Kondrotaitė, Giedrė Šidlauskė, Mantvydas Bandzai, Liudas Vyšniauskas ir Mantvydas Poškus.

"Dykuma" vyks Klaipėdos žvejų rūmuose vasario 13 ir 26 d. 18 val. Spektaklio trukmė - 1 val. Bilieto kaina - 12 Lt, spektaklio dieną - 20 Lt.

Spektaklis primins mums, kad esame ne tik sukurti valgyti, gerti ir miegoti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder