Ievos Simonaitytės bibliotekoje šimtmečio linksmybės

Ievos Simonaitytės bibliotekoje šimtmečio linksmybės

Vakar I. Simonaitytės biblioteka kartu su klaipėdiečiais šventė Lietuvos jubiliejų. Šimtmečio šventė prasidėjo nuo linksmybių. Šoko, trypė, uliavojo – apie Lietuvą dainavo! Šventėje grojo Jonas Kavaliauskas ir bičiuliai, taip pat Klaipėdos universiteto studentai su lietuvių liaudies tradicijų žinove doc. Rūta Vildžiūniene.

Vidurnaktį klaipėdiečiai šimtmetį pasitiko giedodami Lietuvos himną. Po „Tautiškos giesmės“ buvo išrinkta 20 drąsiausių, kurie dalyvavo performanse „Aktas“. Išrinktųjų užduotis buvo pasirašyti Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopijas.

Pasirašę ir padovanoję Lietuvos nepriklausomybę susirinkusiems svečiams visi įsiamžino ant popieriaus palikdami savo pirštų antspaudus ir žinutę, skirtą 2118 metų Lietuvos gyventojams.

Kapsulė bus užkasta kovo 11 d. I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje. Antspaudai ir klaipėdiečių žinutės renkamos Periodikos skaitykloje iki kovo 10 d. 19 val.

Taip pat I. Simonaitytės biblioteka kviečia visus sudalyvauti akcijoje „Lietuviška knyga pasaulyje“. Ateikite ir pažymėkite žemėlapyje vietas, kur keliaudamas skaitėte lietuvišką knygą. Akcija vyks iki gruodžio mėn.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder