Garsi dizainerė Klaipėdoje atgaivins dešimt dešimtmečių

Garsi dizainerė Klaipėdoje atgaivins dešimt dešimtmečių

Žinoma rūbų dizainerė Sonata Žiži pristato kolekciją „Dešimt dešimtmečių“, skirtą paminėti Lietuvos šimtmečiui. „Prieš kelis metus šventėme Lietuvos tūkstantmetį. Tai didžiulis laikotarpis, apie jį žinome iš rašytinių šaltinių, pasakų, legendų. O štai šimtmetis susijęs su kiekvienu mūsų“, - apie kolekciją kalbėjo uostamiesčio menininkė.

Nuo 1988 metų rūbų kolekcijas kurianti S. Žiži tikino, kad XX a. suvokimas yra itin skirtingas, priklauso nuo kartos ir asmeniškai patirtų įvykių.

„Kiekvieno mūsų asmeninis požiūris ir patirtis yra susiję su šiuo šimtmečiu. Jis labai apčiuopiamas, tačiau ir labai skirtingas. Tas patirtis buvo įdomu palyginti ir panagrinėti, o pačią kolekcija dedikuoti šimtmečiui. Kuriant kolekciją stengiausi neiliustruoti mados, o savaip interpretuoti  dešimtmečių kostiumo raidą ir pokyčius “, - sakė ji.

 „Vis tik, praeitų dešimtmečių mados tendencijas pateikiu šiuolaikiškai. Tačiau rūbų kolekcijoje matysis, kokie menininkai, muzika padarė įtaką, buvo aktualūs man“, - kalbėjo S. Žiži.

S. Žiži 1997 m. laimėjo Baltijos šalių konkurso „Mada.Menas.Muzika“ pagrindinį prizą „Auksinė adatėlė“.  Menininkės kūrybiškumu  klaipėdiečiai galės įsitikinti ir „Dešimt dešimtmečių“ kolekcijos pristatyme gruodžio 29 d., 19 val., Klaipėdoje, piliavietės konferencijų salėje (Pilies g. 4).

„Jau 20 metų kuriu rūbus jūros tematika. Esu klaipėdietė, o mano mama čia gyvena nuo 1947 metų. Jūra ir Klaipėda turi liniją, kurią tęsiu“, - sakė ji.

Treatralizuotame muzikiniame S. Žiži rūbų kolekcijos pristatyme dalyvaus INGAJA, Evelina Šimelionė, Monika Kontrimaitė, Gintarius, Jorigė Augustinaitė, Adomas ir Akwili. 

Renginio antroje dalyje atgims 20 amžiaus Klaipėda - DJ Valdas ir DJ Henrikas gros XX a. muzikos hitus ir primins laikus, kai į diskotekas Klaipėdoje susirinkdavo 30 tūkst. žmonių. Žiūrovų laukia pašėlusiai subtilus retro šimtmečio vakarėlis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder