Dviračių žygis "Lituanicos" garbei vyks ir kitąmet

Dviračių žygis "Lituanicos" garbei vyks ir kitąmet

Šeštadienį ryte iš Kauno aviacijos muziejaus išlydėti septyni dviratininkai įveiktais 245 kilometrais paminėjo 81-ąsias Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metines.

Vienas iš renginio iniciatorių ir dalyvių Darius Levickis teigė, kad viskas vyko pagal planą – užteko dviejų numatytų pertraukų Jurbarke ir Vytogaloje, o galutinis tikslas – Judrėnai – buvo pasiektas apie 20 valandą.

„Prieš pat žygį Kauno aviacijos muziejaus administracija mums parodė „Lituanicos“ maketą – galėjome pažvelgti į salono vidų ir pamatyti, kaip jame viskas realiai atrodė“, – džiaugėsi žygio dalyvis.

Paklaustas, ar nemaišė oro sąlygos, D. Levickis tikino, kad jos buvo puikios – lijo tik Kaune, o kitur buvo sausa, netrukdė ir vėjas – visą kelią dalyviai mynė pavėjui. Vidutinis kelionės greitis – 33 km/h.

„Suplanuotuose sustojimuose mus pasitiko muzikantai, buvo vaišės. Judrėnuose lygiai taip pat. Gavome visokių knygų, ąžuolo vainikų, kitokių dovanų“, – kalbėjo dalyvis.

Kitąmet S. Dariaus ir S. Girėno aerodromui sukanka 100 metų. Ta proga poetė Irena Jacevičienė-Žukauskaitė renginio organizatoriams pasiūlė ateinančiais metais kelionę pradėti nuo kito galo – startuoti Judrėnuose ir finišuoti Kaune.

„Data dar nėra tiksliai aiški, bet, greičiausiai, sutaps su S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio laiku“, – prognozavo D. Levickis.

1933 metais istoriniam skrydžiui lakūnai pakilo liepos 15 dieną.

81-osioms skrydžio metinėms skirtą dviračių žygį organizavo dviratininkų megėjų klubo „Velouostas“ nariai, siekdami įprasminti savo mėgstamus maratonus. Kelionės metu dalyviai aplankė su lakūnais susijusias vietas – Kauno aviacijos muziejų, prie kurio esančiame aerodrome turėjo nusileisti herojų lėktuvas, S. Girėno gimtinę Šilalės rajone – Vytogalą, S. Dariaus gimtinę Judrėnuose.

Stepono Dariaus gimtinėje Judrėnuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder