Duris atvėrė XIX tarptautinis Tomo Mano festivalis

Duris atvėrė XIX tarptautinis Tomo Mano festivalis

Šeštadienį Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko tarptautinio Tomo Mano festivalio „Sąžinės proveržis“ atidarymas. Jau 19-tą kartą duris atveriantis festivalis dalyvius kviečia diskutuoti Pirmojo pasaulinio karo tema, sudalyvauti vykstančiuose renginiuose bei koncertuose.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis festivalio atidarymo renginyje sveikino svečius ir džiaugėsi, kad kasmet susirenka intelektualių, diskusijoms atvirų žmonių minia. „Tomas Manas – labai kultūrai nusipelnęs žmogus, Nobelio premijos laureatas, kažkada dirbo ir kūrė Neringoje, todėl galime sakyti, kad jos grožis įkvėpė jį savo kūriniams. Todėl jo garbei vykstantis renginys mums labai svarbus. Prieš kelerius metus čia lankėsi net Vokietijos prezidentas, renginys sparčiai plečiasi ir garsina šalies vardą“, – sakė meras. „Šiemet diskutuojama Pirmojo pasaulinio karo tema, kaip karas įkvepia menininkus kurti. O po stresinių situacijų jautresnis žmogus tikrai atsiskleidžia labiau – kaip gėlės po lietaus – ir sukuria vienus geriausių savo kūrinių“, – apie šių metų renginį pasakojo D. Jasaitis.

Tomo Mano festivalio globėjas prezidentas Valdas Adamkus į renginį atvykti negalėjo, todėl jo sveikinimo žodį perdavė renginio vedėja. Buvo džiaugiamasi aukšto kultūrinio lygio renginiu, suburiančiu daug festivalio svečių. „Kultūra šiandien – atsvara brutaliai jėgai. Tikiu, kad Nida ir toliau išliks įvairių šalių kultūros traukos centru, o Tomo Mano vardas ir kūrybinis palikimas visuotine gėrio ir grožio, prasmės ir drąsos mokykla visoms kartoms, visoms tautoms“, – savo sveikinimo laiške rašė V. Adamkus.

Festivalio atidarymą vainikavo koncertas, kuriame skambėjo J. S. Bacho, I. Stravinskio ir kitų kompozitorių kūriniai.

Festivalis vyks iki liepos 18 d., per kurias lankytojai galės dalyvauti įvairiose parodose, kino filmų peržiūrose ir koncertuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder