Burlaiviu „Sedov“ po pasaulį keliaujanti grupė „Mumiy Troll“ rugpjūtį koncertuos Rygos miesto šventėje

Burlaiviu „Sedov“ po pasaulį keliaujanti grupė „Mumiy Troll“ rugpjūtį koncertuos Rygos miesto šventėje

Šių metų rugpjūčio trečiąjį savaitgalį Latvijos sostinėje vyks vienas svarbiausių miesto metų renginių – Rygos miesto festivalis. Šio festivalio metu, rugpjūčio 19 dieną, Rygos miesto arenoje „Arena Riga“ bendrą koncertą surengs net trys roko grupės – „Mumiy Troll“ (Rusija), „Run Run Run“ (JAV) bei „Losers“ (Jungtinė Karalystė). Lankytojai ne tik išgirs naujausias visų trijų grupių dainas, turės galimybę šėlti pagal puikiai žinomus „Mumiy Troll“ hitus, bet ir sulauks muzikinių siurpizų.

Grupė „Mumiy Troll“ į koncertą užsuks savo kelionės po pasaulį metu - šių metų  gegužės mėnesį visa grupė pradėjo kelionę aplink pasaulį vienu didžiausių pasaulio burlaivių „Sedov“, kuris prieš keletą metų lankėsi ir Lietuvoje. Keliaudama grupė surengs koncertus Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos ir kitų šalių uostamiesčiuose, tarp jų ir Rygoje. Kaip teigia grupės lyderis Ilja Lagutenko, šioje kelionėje burlaiviu „Mumiy Troll“ planuoja sukurti naują albumą, kuris bus išleistas 2013 metais kartu su dokumentiniu filmu apie grupės nuotykius ir įspūdžius po šios kelionės jūromis.

Rygos miesto festivalio metu vyksiančiame koncerte kartu su „Mumiy Troll“ taip pat pasirodys indie rock stiliaus grupė „Run Run Run“, kuri atvyks iš Los Andželo (JAV). „Run Run Run“ grupėje yra penki nariai: Ksanderas Smitas (vokalas, gitara), Nikas Spekas (bosinė gitara), Dūgas Palmeris (gitara), Francisco Dekunas (būgnai) ir Aleksas Spekas (klavišiniai, perkusija). Ši grupė, susibūrusi 2005 metais, savo koncertuose pakeri neįprastais žaidimais šviesomis, čiaižiais gitarų garsais ir grupės „The Beatles“ vokalą primenančiu skambesiu. Beje, tai jau ne pirmas kartas, kai „Run Run Run“ rengia bendrą koncertą su rusų roko grupe „Mumiy Troll“.

Prie jau minėtų grupių koncerte prisijungt ir britų dance rock stiliaus atstovai „Losers“, kurie yra grupių „The Cooper Temple Clause“, „YourCodeNameIs“, „Milo“, „Young Legionnaire“ ir „Oceansize“ narių bendras projektas. „Losers“ pirmasis albumas „Beautiful Loser“ buvo paskelbtas muzikos žurnalo „Mixmag“ mėnesio įrašu.Jau greitai atlikėjai planuoja ne pasirodyti keliuose festivaliuose, bet ir išleisti jau antrąjį „Losers“ albumą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder