Aš noriu matyti pavasarį

Aš noriu matyti pavasarį

Širdis džiaugiasi, kad švenčiant keturioliktą Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubo „Smiltė“ gimtadienį, galime drąsiai pasidžiaugti aukštai pakelta klubo vėliava, jo žinomumu mieste, dideliu būriu bendraminčių, atsiliepiančių į mūsų kvietimus ir prašymus.

Vadinasi, ir mūsų klubo tikslas – tarnauti, padėti žmonėms – tampa vis didesnio klaipėdiečių būrio gyvenimo moto. Pasauliniai LIONS klubai teikia pagalbą vargstantiems, globoja pagalbos reikalingus asmenis, remia humanitarines akcijas, saugo aplinką, skatina bendruomeniškumą, palaiko kontaktus su jaunąja karta, užmezga tarptautinius ryšius.

Mūsų „Smiltė“ didžiausią dėmesį skiria onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms. Mes - visos klubo sesės, vieningai nusprendėme, kad nėra kilnesnės misijos kaip pagalba jos laukiantiems žmonėms. Lionizmo skatinama filantropija egzistuoja nuolat, bet tam reikalingas titaniškas darbas – peržengti žmonių abejingumo ribas, surasti solidarumo laidą ir duoti bendraminčiams trokštamų vaisių, įgyti jų pasitikėjimą.

Labdaringa veikla – tai poreikis padėkoti už laimę, kurią man suteikė gyvenimas. Laimę dirbti, kurti, mylėti, draugauti. Labdara man padeda išsaugoti save patį. – tai maestro Mstislavo Rostropovičiaus žodžiai.

Labdara – tai ta druska, kurios reikia, kad suvoktum kas teisinga, pajustum kas gražu, norėtum gero kitiems, t. y. atvertum sau būties paslaptis, apčiuoptumei gyvenimo tikslą.

Kiekvienas gyvis po saule, juolab žmogus, tauta, turi savo buvimo terpę, nišą, kurioje geriausiai prisitaikęs. Ypatingas tiesos išgyvenimas, aukšta dorovė visada buvo lietuvio dvasinio gyvenimo pagrindas, mūsų nacionalinės kultūros bruožas. Stebėdami taip greitai bėgantį gyvenimą, išsiblaškiusius po visą pasaulį mūsų vaikus, pamirštame senąsias vertybes.

Nesakau, kad tai rūpi vien moterims, tačiau į „Smiltės“ klubą susibūrusios klaipėdietės, pirmiausiai prakalbo apie poreikį padėti sergantiems Lietuvos vaikams, ugdyti jų nacionalinę savimonę, išmokyti suvokti, kad ji ne pančiai, o atspirties taškas, nes tik kilnių etninių vertybių išugdytą individo dvasią pasaulio kultūrų įtakos ne niveliuoja, o praturtina.

Minėdamos savo klubo keturioliktą gimtadienį, kviečiame ir jus prisidėti prie gerų darbų įgyvendinimo ir dalyvauti gegužės 25 d. (šeštadienį) Klaipėdos apskrities moterų Lions klubo "Smiltė" ir National Golf Resort organizuojamame labdaros golfo turnyre "Aš noriu matyti pavasarį". 

Renginius tokiu pavadinimu jau 24 metus, kiekvieną pavasarį, organizuoja Lietuvos LIONS klubai. Kiekvienas savitai, atsižvelgiant į savo bendruomenių poreikius ir supratimą. "Smiltės " klubo moterys nori paremti berniuką klaipėdietį Reinaldą, kuris dėl smegenų auglio išplitimo prieš keletą metų neteko regėjimo. Trys chirurginės intervencijos sustabdė auglio augimą, bet nesugrąžino regėjimo. Berniukas šiuo metu mokosi specialiojoje mokykloje Vilniuje, turi puikias galimybes mokytis, tačiau pasaulio pažinimui ir suvokimui labai trūksta specialių brangių kompiuterinių programų.

Šio labdaros golfo turnyro „Aš noriu matyti pavasarį“ tikslas - surinkti lėšų 11-mečio Reinaldo specialioms edukacinėms priemonėms įgyti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder