Arvydas Vilčinskas: "Noriu padovanoti emocijas"

Arvydas Vilčinskas: "Noriu padovanoti emocijas"

Po 20 metų kūrybinės tylos ir ilgų JAV praleistų metų į sceną sugrįžta legendinis dainų autorius ir atlikėjas, nepriklausomybės laikmečio dainiumi tituluojamas Arvydas Vilčinskas. Lapkričio 9 d. atlikėjo koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. Dviejų valandų trukmės programa - spalvinga ir nestokojanti emocijų.

Po tokios ilgos pertraukos Arvydui į sceną nesinorėjo į sceną sugrįžti paprastai, atlikėjas ieškojo savito kūrybinio sprendimo. "Maždaug per metus įsigijau visą aparatūrą, režisavau apšvietimą, kūriau programą, o pro mano namų langus tuomet dar Naujosios Meksikos valstijoje JAV kone kas vakarą skambėdavo ne tik „Grįžtu namo", bet ir kitos - tiek senos, tiek naujos dainos. Kurti yra didžiulis džiaugsmas. Atėjo laikas, kai suvokiau, kad savo Amerikos grįšiu ieškoti į Lietuvą. Mano vieta - čia. Būtent todėl, kad čia galiu veikti tai, kas man patinka - dainuoti", - kalbėjo A. Vilčinskas.

Kievienai dainai Arvydas pats režisavo apšvietimą, be to, programą pagyvina vaizdo ekrane rodomi siužetai. Tai - senos ir naujos nuotraukos, filmuota medžiaga, kompiuteriniai efektai. Koncerto metu salėje žaidžia lazerių spinduliai, leidžiasi dirbtinė migla ir krenta sniegas.

"Atvažiuoti, atsivežti tik mikrofoną ir padainuoti man neįdomu. Noriu žiūrovui sukurti reginį, sukelti emocijas, padovanoti šventę. Prieš koncertus į salę atvažiuojame iš pat ryto, o pasiruošimas vienam koncertui trunka apie 6-7 valandas. Atsivežu nemažai apšvietimo, todėl pasiruošti reikia laiko. Bet džiaugiuosi, kuomet po koncerto atėję žmonės lieka nustebinti ir sako tokio reginio ir įspūdžio nesitikėję", - kalbėjo A. Vilčinskas.

Programą, kurtą net aštuonis mėnesius, jau pamatė ir įvertino Amerikos lietuviai - Arvydas čia surengė 25 koncertus. Iki šiol nė vienas Lietuvos atlikėjas vienu ypu tiek koncertų JAV dar nėra surengęs.

„Tai buvo gražiausias koncertas, koks pas mus yra buvęs", - tvirtino dažnas Amerikos lietuvis nuo pat saulėtojo Los Andželo iki Rytinės pakrantės.

Malonūs netikėtumai, prisiminimai ir nauji atradimai laukia visų, kurie lapkričio 9-osios vakarą nutars praleisti Klaipėdos koncertų salėje. Renginio pradžia 18 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder