Užeikite, tai Jus sušildys...

Užeikite, tai Jus sušildys...

Žemaitijos dailininkų sąjungos galerijoje (Žvejų g. 1 / Tiltų g. 2) skambant varpo dūžiui atidaryta BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" jaunuolių rankdarbių paroda "Akimirkų atspindžiai".

Ši paroda, surengta įstaigos 17 metų sukakčiai paminėti,  veiks iki vasario 16 dienos. Tai ne pirmoji asmenų, turinčių negalią, paroda, organizuojama šioje galerijoje.

Ypač akį šildo nuostabūs angelai, išsirikiavę tarp degančių žvakių, jie tarytum kviečia: "Užeikite, tai Jus sušildys..."   Moliniai angelai papildė vaškinių angelų kolekciją ir tapo išskirtiniu įstaigos simboliu.

Parodos viešnia Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė, įvertinusi jaunuolių užimtumą ir ugdymą įvairiose centro veiklose, pasveikino autorius ir pasidžiaugė jų kūrybiškumu, sukurtų darbelių įvairove ir tobulėjimu.

Stilinga, "lengva" tapyba galeriją papuošė Viktorijos Gudkovos, Vainiaus Mockaus, Modesto Kiburio ir Manto Balajaus darbai. Žmones žavėjo Viktorijos tapyba - eglutės snieguotoj nakty ir nakties paslaptys. Modesto namelis akį traukia drąsiomis spalvomis ir gera nuotaika, o Manto sukurti šuniukai žavėjo autoriaus gebėjimu profesionaliai stilizuoti keturkojį augintinį.

Alternatyvios komunikacijos veiklos socialinė darbuotoja Lina Laurutytė pristatė Vagramo Purtojano darbus, padarytus ypatinga technika. Centro darbuotoja Indrė Milkevičiūtė irgi džiaugėsi  jaunuolio darbo rezultatais: "Vagramas ne tik stebina savo žiniomis žaidime "Kas laimės milijoną?", lipdo molio laivus, klausosi muzikos, bet ir tapo įspūdingus paveikslus, laikydamas teptuką burnoje."

Mūsų įstaigoje taikoma alternatyvioji specialioji kompiuterinė įranga ir mokomosios kompiuterinės programos, kai per internetinę vaizdo kamerą galvos judesiais ar akimis valdoma pelė, kuri suteikia asmeniui, turinčiam sunkią negalią, galimybę valdyti kompiuterį, nevaldant rankų. Galerijos lankytojams pristatomos visos šiuo metu įstaigoje naudojamos technikos.   

Apie savo kūrybą ir užimtumą papasakojo autoriai, pasidalino įspūdžiais jų tėveliai. Darius Čižas didžiavosi savo paveikslais, padarytais iš mažų molio gabaliukų ir nuspalvintais ryškiomis jo mėgstamiausiomis spalvomis. Jaunuolis trykšta meile Lietuvai ir noriai kuria trispalvės spalvomis.

Labai šiltai eksponuojamus darbus įvertino Žemaitijos dailininkų sąjungos pirmininkė Regina Donbrauskaitė-Plotnikova ir dailininkas Vytautas Vincas Dambauskas, padėję įžvelgti esminius  štrichus ir potėpius, autorių minties ypatumus.

Užeikite, tai Jus sušildys...

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder