Tautodailininko Prano Dužinsko medžio drožinių paroda

Tautodailininko Prano Dužinsko medžio drožinių paroda

Spalio 20 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į Prano Dužinsko medžio drožinių parodos atidarymą.

P. Dužinskas – tai respublikinio turo „Aukso vainikas“ laureatas, nenuilstantis liaudies meistras, perkopęs aštuoniasdešimtmetį ir per pusšimtį metų pašventęs dekoratyvinei ir sakralinei liaudies dailei. Pagrindinė tautodailininko kūrybinė medžiaga – medis, patyrusiose meistro rankose virsta įspūdingais meno kūriniais. Iš liepos, beržo, drebulės, uosio ar ąžuolo gimsta staliniai ar sieniniai laikrodžiai, dekoratyvinės vazos, lėkštės, kaukės, žvakidės, siužetiniai bareljefai, gaminami ir dekoruojami baldai. P. Dužinsko išdrožinėti bažnytiniai altoriai, ąžuolinės sakralinės skulptūros ir koplytstulpiai puošia gimtuosius Tryškius, įvairius Lietuvos miestelius, vietoves. Vertinami svetur, meistro drožiniai pateko į Norvegijos, Rusijos Amerikos, Kanados, Japonijos bei kitų užsienio kolekcininkų rankas.

Renginys gali būti fotografuojamas, filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Primename, kad organizatorių patalpose vykstančių renginių metu privaloma laikytis LR Vyriausybės nustatytų sveikatos saugos taisyklių ir rekomendacijų. Dalyvių skaičius ribotas. Prašome užpildyti registracijos formą (shorturl.at/xBDE4) arba registruotis tel. (8 46) 312 113.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder