Seime - fotokoliažų paroda apie Švėkšnos Pliaterių dinastiją

Seime - fotokoliažų paroda apie Švėkšnos Pliaterių dinastiją

Antradienį Seimo narė Gintarė Skaistė pristatys parlamento Jungiamojoje galerijoje eksponuojamą Violetos Astrauskienės fotokoliažų parodą „Švėkšnos Pliateriai: „Melior mors macula“.

„Ekspozicija pasakoja apie beveik visus Švėkšnos miestelyje gyvenusius Pliaterius, kurių darbai byloja apie jų reikšmę Lietuvos istorijai, kultūrai. Autorė savo darbuose naudoja fotokoliažo techniką, grafika originaliai papildo senas portretines Pliaterių nuotraukas. Tokia žanrų samplaika žiūrovą nukelia ne tik į Švėkšną, jos apylinkes, bet ir retrospektyviai į tą laiką, kuriuo gyveno portretuose įamžintos asmenybės“, - sako parodos rengėjai - Emilijos Pliaterytės atminimo draugija ir švėkšniškių draugija „Tėviškė“.

Pasak jų, V. Astrauskienė - tikra Švėkšnos krašto patriotė, nenuilstanti visuomenininkė, gimtojo miestelio metraštininkė - aktyvi Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos narė ir švėkšniškių „Tėviškės“ draugijos pirmininkė, rajono laikraščių puslapiuose straipsniais ir fotografijomis nuolat įamžinanti svarbiausius įvykius ir renginius. Renginių, susitikimų organizatorė ir vedėja, savamokslė menininkė: fotografė, angelų lipdytoja, tapytoja, knygrišė, poetinės prozos kūrėja.

V. Astrauskienė fotografijų parodas rengia nuo 2007 m. Už žurnalistinį bendradarbiavimą, nuolatinį ir operatyvų Švėkšnos įvykių garsinimą 2007 m. apdovanota laikraščio „Šilutės naujienos“ padėkos raštu. Už nuopelnus Švėkšnos miesteliui 2011 m. paskirtas didžiausias Švėkšnos prizas - šv. Jokūbo statulėlė. 2012 m. apdovanota E. Pliaterytės atminimo draugijos Švėkšnos skyriaus Padėkos premija, kuri skiriama asmeniui už aktyvią visuomeninę, kultūrinę veiklą Švėkšnoje. Įvairiuose fotografijų konkursuose jos nuotraukos įvertintos apdovanojimais ir suteiktas fotografijos žymūnės vardas.

Seimo Jungiamojoje galerijoje ekspozicija veiks balandžio 1-12 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder