Sąjūdžio metraščiai: Sauliaus Jokužio archyvinės fotografijos paroda

Sąjūdžio metraščiai: Sauliaus Jokužio archyvinės fotografijos paroda

Liepos 11 d. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) renginio "Laisvės keliu: Sąjūdžio vertė ir laikas" metu atidaryta fotomenininko Sauliaus Jokužio archyvinės fotografijos paroda Sąjūdžio 30-mečiui paminėti. Paroda veiks iki liepos 26 d.

Istoriją menančiose nuotraukose užfiksuotos akimirkos kviečia prisiminti ir deramai įvertinti Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 30-metį, iš naujo apmąstyti, suprasti ir atiduoti pagarbos duoklę šio istorinio laikmečio įvykiams ir žmonėms.

"Laiko atodangos. Kas tai? Gal akimirkos, kai esame kieti kaip uola, gal amorfiški kaip molis, klampūs kaip durpynai... O kas aš ir Jūs esame laiko bėgime?- dulkė Viešpaties akyje..." - yra pasakęs parodos autorius.

Tarybiniais metais dirbęs fotokorespondentu savaitraštyje "Lietuvos žvejys", dienraštyje "Tarybinė Klaipėda", vėliau "Klaipėda", jis nuolat buvo istorinio lūžio liudininkas.

Fiksavo gyvenimo akimirkas uostamiestyje: Taravos Anikės sugrįžimo dvasią, Lietuvos atgimimo sąjūdžio pirmuosius daigus, paminklų sovietų stabams šlovinimą bei griūtį, Sausio 13-osios nuotaikas, lietuviškos trispalvės suplazdėjimą virš Muzikinio teatro, daugiatūkstantinius mitingus... Visa tai, ką dabar drąsiai galime vadinti mūsų istorijos metraščiais.

Žvelgdami į parodą, šiandien tas akimirkas išgyvename iš naujo, vėl esame ten, kur gimė laisvės kelio pradžia, jaučiame tai, ką jautė viskuo rizikavę dėl Lietuvos laisvės žmonės, didžiuojamės jų drąsa, stiprybe, semiamės įkvėpimo ir esame dėkingi už tai, kad gyvename nepriklausomoje Lietuvoje.

Kviečiame iki liepos 26 d. susipažinti su paroda ir pajusti jos išskirtinę, istorija ir laisve dvelkiančią dvasią.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder