Lankytojams pristatyta paroda „Vakarų vėjai’20: (Ne)priklausomi“

Lankytojams pristatyta paroda „Vakarų vėjai’20: (Ne)priklausomi“

Penktadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose atidaryta Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkų paroda „Vakarų vėjai’20: (Ne)priklausomi“. Ekspozicija skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Aštuntąjį kartą vykstantis renginys šiais metais suvienijo 34 LDS Klaipėdos skyriaus menininkus. Iš viso Klaipėdos skyriui priklauso 119 narių iš Klaipėdos ir visos Vakarų Lietuvos: Palangos, Neringos, Kretingos, Mosėdžio, Telšių ir kitų miestų.

Kas dvejus metus vykstančios parodos afišai šįkart pasirinktas Gražinos Eimanavičiūtės-Kaščionienės diagramą primenantis kūrinys. „Simboliškai turbūt geriausiai išryškinantis „Vakarų vėjų“ idėją kūrinys, kuris atsirado ant parodos plakato – tai yra metinis vėjo krypties ir greičio balansas. Aš manau, kad tai labiausiai atitinka ir šios parodos dvasią, kadangi paroda kalba apie nepriklausomybę ir laisvę, kas yra brangu kiekvienam menininkui ir žmogui. Kitas aspektas, ką išreikškia kūrinys – emocija. Nors tai ir yra diagrama, bet tai yra emocija. Ir tuo pačiu tai vėlgi kalba apie menininko laisvę ir nepriklausomybę, apie tas laisvės salas, kurios plūduriuoja bendrame vandenyne ir kartais susijungia, kartais ne“, – teigė KKKC direktorius Ignas Kazakevičius.

Renginio pavadinimas „Vakarų vėjai’20: (Ne)priklausomi“ šiemet – dviprasmis. „Pavadinimas turi kaip ir tokias dvi kryptis. Viena vertus, kalba apie šalies nepriklausomybę, apie mūsų nepriklausomybę, kam šita paroda ir dedikuojama – Lietuvos nepriklausomybės 30-mečiui. Kita vertus, šiek tiek kvestionuoja menininko priklausomybę ar nepriklausomybę tam tikrai orgranizacijai ir sąjungai“, – paaiškino viena iš parodos kuratorių Danguolė Ruškienė.

Parodoje dalyvauja LDS Klaipėdos skyriaus nariai: Algirdas Bosas, Antanas Garjonas, Augustinas Virgilijus Burba, Aurimas Anusas, Aurimas Eidukaitis, Dalia Čistovaitė, Dalia Kirkutienė, Danas Andriulionis, Danius Drulys, Ernestas Žvaigždinas, Gražina Eimanavičiūtė-Kaščionienė, Laima Gedvilaitė-Sakalauskienė, Liuda Liaudanskaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė, Petras Balčius, Rodion Petroff, Saulė Želnytė, Tatjana Simanaitienė, Toma Šlimaitė, Virginija Degenienė, Virginija Urbonavičienė, Žydrūnė Kriūkaitė-Juciuvienė, Romas Klimavičius, Petras Gintalas, Daiva Ložytė, Zita Inčirauskienė, Romualdas Inčirauskas, Tomas Vaičaitis, Artūras Tamašauskas, Anatolijus Klemencovas, Audronė Adomavičienė, Henrikas Šurkus ir Saulius Bertulis.

 „Vakarų vėjai“ – tai galimybė dailininkams pademonstruoti per porą metų sukurtus kūrinius, išvysti savo kolegų darbus, o visuomenei – pasigrožėti jau mėgstamų menininkų darbais ir atrasti naujus kūrėjus.

Paroda veiks iki rugpjūčio 23 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder