Kuršių nerijos paieška teptuko potėpiuose

Kuršių nerijos paieška teptuko potėpiuose

Jei teko Smiltynėje lankytis šeštadienį, turbūt pastebėjote, kad 9-osios vilos kiemas popietėmis prisipildo molbertų ir į marias bei miško pusę žvelgiančių tapytojų. Tai – du mėnesius trukusio plenero „Nuostabiosios žemės beieškant“ dalyviai. Kokią Kuršių neriją jie atrado, išvysti galite jau šį šeštadienį, rugpjūčio 25 d., renginį vainikuosiančioje darbų parodoje.

Ne pirmus metus įgyti tapybos įgūdžių, išlaisvinti savo vaizduotę ir kiek kitaip pažvelgti į supančią gamtą klaipėdiškius ir miesto svečius į atvirą plenerą, suteikdami tapyti reikalingas priemones, kvietė Thomo Manno kultūros centro, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos, draugijos „Nidden“ ir Prano Domšaičio galerijos organizuojamas projektas „Nuostabiosios žemės beieškant“. Šiemet į kūrybines teptuko ir dažų dirbtuves daugiausiai susirinko vos pirmą kartą į rankas juos paėmę dalyviai. Pleneristus savo pavyzdžiu įkvėpdavo jau ne vienerius metus tapantieji, o patarimų, kaip vizualizuoti sumanytą idėją, dalijo dailininkas Ernestas Žvaigždinas. Drobėje Kuršių nerijos gamtos atspalvių ir perspektyvų ieškojo pora dešimčių pleneristų, tarp jų – ir svečiai iš Ukrainos, Rusijos.

 

„Šis pleneras – be pretenzijų į didįjį meną. Vieniems tai – susipažinimas su tapyba, kitiems – tęstinumas, o tretiems – krikštas,“ – sako dailininkas E. Žvaigždinas.

Nutapyti paveikslai liks kaip dovana jų autoriams, tačiau visi, norintieji išvysti kūrybinius plenerų bandymus, kviečiami į paveikslų parodą atvykti jau šį šeštadienį (rugpjūčio 25 d.) 12 val. Smiltynės g. 9.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder