Klaipėdos šviesų festivalyje viešės „Netikėtasis Dali“

Klaipėdos šviesų festivalyje viešės „Netikėtasis Dali“

Siurrealistas Salvadoras Dali buvo ir tebėra žvaigždė. Ikonomis tapusius jo kūrinius atpažįsta visame pasaulyje. Klaipėdos šviesų festivalio metu uostamiestyje viešės paroda iš privačios Kessaouri fondo kolekcijos „Netikėtasis Dali“. Klaipėdoje ji bus eksponuojama pirmąkart.

Parodą „Netikėtasis Dali“ sudaro įvairūs eksponatai: litografijos, keramika, darbai iš bronzos, sidabro, aukso. Joje ir didelio formato ryškūs kūriniai, ir skulptūrėlės. „Netikėtasis Dali“, kaip išduoda pavadinimas, leis susidaryti platesnį suvokimą apie genialiojo siurrealisto kūrybos apimtis.

Dali buvo žinomas ne tik kaip dailininkas, bet ir kaip skulptorius, režisierius, dizaineris, juvelyras. Jis bendradarbiavo su Alfredu Hičkoku ir Luisu Banueliu. Išskirtinis ir šio menininko asmenybės kultas – jis garsėjo ekscentriškais ir arogantiškais pasisakymais ir elgesiu, savo asmenybe traukė aplinkinių dėmesį.

„Kai atsirado galimybė parodą „Netikėtasis Dali“ pristatyti Klaipėdoje, pamanėme, jog geresnio laiko budinti mėlynas staltieses iš žiemos miego nerasime: Valentino diena, Klaipėdos šviesų festivalis ir parodos mecenato Rimanto Cibausko dėka atsiradusi galimybė rengti vakarienę bei eksponuoti parodą naujam gyvenimui prisikeliančiame „Pajūrio mugės“ pastate.“, – sakė „Mėlynosios vakarienės“ sumanytoja ir organizatorė Jovita Navickaitė-Petrikienė.

Paroda „Netikėtasis Dali“ Klaipėdoje bus eksponuojama neįprastoje, ne galerinėje erdvėje ir tokiomis pat neįprastomis aplinkybėmis. Buvusios „Pajūrio mugės“ erdvėje vasario 14-15 dienomis Salvadoro Dali kūrinių paroda bus pristatoma siurrealistinės dvasios vakarienės metu, o vasario 16-ąją atvira lankytojams nuo 11.00 iki 17.00 val. (įėjimas iš Tomo g. pusės. Bilieto kaina– 5 Eur).

Salvadoro Dali įkvėpta mėlynų atspindžių šviesų instaliacija papildys šiųmečio Klaipėdos šviesų festivalio programą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder