Į teismo vitriną sugrįžo ryškūs menininkės Sigitos Mockutės darbai

Į teismo vitriną sugrįžo ryškūs menininkės Sigitos Mockutės darbai

Pasibaigus šventiniam gražiausių metų švenčių laikotarpiui Klaipėdos apygardos teismo vitriną vėl puošia menininkės Sigitos Mockutės darbai gamtos tema. Šį kartą parodą, be jau lapkričio mėnesį eksponuotų darbų, papildė ir nauji kūriniai.

Šešerius metus keliavusi po pasaulį piešinius kūrėja pristatė ir tarptautiniuose festivaliuose, juose piešė gyvai ir taip dalijosi gydomuoju meno poveikiu. Parodai atrinktus kūrinius vienija gamtos tema: juose dominuoja augalų, saulės ir vandens motyvai. Menininkės darbų išskirtinumą kuria pasikartojantis rankų motyvas, kuris menininkei lyg širdies pratęsimas. „Rankos simbolizuoja žmogų, kaip neatskiriamą gamtos dalį, jo integralią būtį visuose esančiuose elementuose ir kiekvienoje būsenoje vyraujančią skirtingą nuotaiką, kurią sustiprina kuri nors dominuojanti spalva“, – taip eksponuojamų kūrinių esmę apibūdina menininkė.

Dominuojančios spalvos įkvėptos pietietiškų žemių, saulės ir vandenyno, jos jungiasi su žmogaus buvimu gamtos dalimi. Kūrėja kviečia žvelgiant į eksponuojamus paveikslus patirti belaikę, begalinę erdvę, kupiną tylos ir meilės, iš kurios ir ateina šie kūriniai. Parodoje eksponuojami piešiniai sukurti 2015–2020 metais, leidusis į piligriminę savęs pažinimo kelionę, ieškant išraiškos formų. Ši paroda lyg gyvenimo kelionės fragmentai, kuriuose ir kiti gali atrasti kažką pažįstamo ir išgyvento.

Paroda iki kovo mėnesio pabaigos bus eksponuojama Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, esančioje Herkaus Manto, S. Daukanto ir Ligoninės gatvių sankirtoje. Kviečiame pasigrožėti!

Cituodami arba kitaip platindami šią informaciją, nurodykite informacijos šaltinį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder