Baroti galerijoje - Algio Kriščiūno paroda „Dideli nematomi dalykai“

Baroti galerijoje - Algio Kriščiūno paroda „Dideli nematomi dalykai“

2017 gegužės 31 d. (trečiadienį) 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1,Klaipėda) atidaroma Algio Kriščiūno paroda „Dideli nematomi dalykai“ , skirta XXIII Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui.

Šioje Algio Kriščiūno parodoje rasite visko - nuo švelnių, melancholiškų paveikslų iki ekspresyvaus, spalvomis ir personažais rėkiančio poparto.

Autorius tokius skirtingus darbus parinko specialiai, norėdamas atspindėti gyvenimo įvairovę, kai po ramių dienų ateina audringos. Bet visos jos yra mūsų laikas, duotas būti žemėje.

Pagrindinė Algio Kriščiūno kūrybos kryptis - egzistencinis siurrealizmas. Žinutė, kurią autorius perduoda mums yra daugialypė, kiekvieną paveikslą žiūrovas priima savaip, interpretuoja pagal savo išgyvenimus ir patirtis. Kas vienam atrodys moteris su gražia gėle vietoje tuščios galvos, kitam gali sukelti mintis apie būtinybę rūpintis savo siela tarsi gležnu augalu. Paveikslai turi aiškius, nukreipiančius pavadinimus, bet jie yra labiau "rekomendacinio" pobūdžio - tik momentinė, tuo metu aplankiusi nuotaika. Ir jei žiūrovas kūriniui sugalvos kitokį pavadinimą, jis bus atlikęs psichologinį testą.

"Mano kūryba - tai mano dienoraštis. Stebėdamas ją matau, kaip keičiuosi. Jei anksčiau vyravo tamsesnės spalvos ir pesimistinė nuotaika, tai dabar matau, kad atsiranda vis daugiau šviesos. Gal todėl, kad į savo kasdienį klausimą "Ko aš noriu iš gyvenimo?" pradedu nujausti atsakymą."

Parodoje eksponuojami originalūs darbai tapyti akrilu ir aliejiniais dažais bei kiekvienam prieinami paveikslų printai. "Noriu, kad menas kabėtų ne tik pasiturinčių žmonių namuose. Kokybiškas printas dažnai atrodo ne ką pigiau, nei brangus originalas. Ir svarbiausia - namams suteikia savitumo",- savo idėją eksponuoti ne tik originalus aiškina menininkas Algis Kriščiūnas.

Apie autorių:

Algis Kriščiūnas (g. 1968), lietuvių menininkas gimęs ir užaugęs Vilniuje, pastaruoju metu daugiau laiko gyvena Kanarų saloje Fuerteventūroje. Seniau žinomas kaip populiariausių žurnalų fotografas ir grupės Foje būgnininkas, jis vėl sugrįžo prie savo tikrojo pašaukimo - tapybos ir poparto. Egzistencializmas ir žmonių santykių psichologija visada atsispindėjo Kriščiūno kūryboje. Gal todėl jo paveikslai randa kelią į kiekvieno žiūrovo širdį.

Paroda veiks iki birželio 21 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder