„Vivat kava!“: kavą šlovinsime ir klausydami, ir ragaudami

„Vivat kava!“: kavą šlovinsime ir klausydami, ir ragaudami

Tarptautiniame operos ir simfoninės muzikos festivalyje „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ deginantį kavos skonį bus galima pajusti ne tik besiklausant šiam gėrimui skirto kūrinio, bet ir patiems skanaujant ypatingos rūšies kavos. Rugpjūčio 5-ąją teatro ir muzikos gurmanus kviečiame rinktis teatralizuotame koncerte „Vivat kava!“ Klaipėdos Laikrodžių muziejaus kiemelyje ir skanauti kavą, kurią patieks kavos skrudinimo namai „Musangas“. 

Mindaugas Gedvilas, kavos skrudinimo namų „Musangas“ savininkas, ne vienerius metus remiantis Muzikinio teatro renginius, ir pats jaučiasi kūrėju – kavos menininku.  

„Kavos gamyba, jos paruošimas – tai menas, improvizacija, kūryba... Skrudinant kavą ar ruošiant tobulą espresso, visuomet būtina griežtai laikytis nustatytų standartų:  temperatūros, laiko, kiekio ir kt. Jie tampa mano kūrybos nematomais režisieriais. Tačiau ir čia neapsieinama be kūrybos, eksperimentavimo su produktu, improvizacijos. Norint išgauti nestandartinį kavos poskonį ar sukurti unikalų kavos receptą – reikia pasistengti. Bet tada sulaukiu savos premjeros: vienintelės ir sunkiai pakartojamos“, – sako mėgstantis Muzikinio teatro renginiuose lankytis M. Gedvilas, menininkams ir ne tik patiekiantis pačią skaniausią kavą. 

Anot kavos skrudinimo namų „Musangas“ savininko, jis, kaip ir dažnas menininkas, bėga nuo standartų ir visur bei visada stengiasi improvizuoti: „Nors standartai ir taisyklės gyvenime mums padeda, tačiau tuo pačiu suvaržo. Manau, visada būtina siekti savo tikslų ir atrasti tą teisingą gyvenimo pusiausvyrą, kuri teiktų pilnatvę ir gyvenimo džiaugsmą“, – dėsto to paties ir festivalio gerbėjams linkintis kavos profesionalas. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder