Vaidas Baumila: "visur gerai, o namie geriausia"

Vaidas Baumila: "visur gerai, o namie geriausia"

Dainininkas Vaidas Baumila, prieš keletą mėnesių pranešęs, jog nusprendė grįžti gyventi ir dirbti į Lietuvą, jau spalio 17 dieną koncertuos Klaipėdos koncertų salėje. Su pirmuoju savo koncertiniu turu „Coming Home” po didžiausius Lietuvos miestus keliaujantis Vaidas teigia, jog šis turas – dar vienas laiptelis aukštyn jo karjeroje ir nekantraudamas laukia kiekvieno pasirodymo.

Vaidai, anksčiau koncertuodavai klubuose. Kas paskatino keistis ir rengti pasirodymus koncertų salėse, su gyvai grojančiais muzikantais?

Koncertuojant klubuose man teko dirbti su lietuvių dj’ais, su kuriais įrašėme kelis klubinius kūrinius, tokius kaip „Godspeed”, „People of the Night”, „To the Stars”. Tai – puiki patirtis, tačiau klubinė muzika nėra ta, kurioje aš jaučiu, kad galiu iki galo atsiskleisti kaip atlikėjas ir kūrėjas.

Be to, klubuose atlikdavau ne tik šokių muziką, bet ir savo ankstesnes ritmenbliuzo dainas bei jau naujai įrašytus poprock kūrinius. Todėl šių dainų atlikimas su gyvai grojančia grupe man atrodo logiškas žingsnis. Apskritai, kaip artistas, saves ieškau, bet jaučiu, kad žengiu teisingu keliu.

Dauguma Lietuvos atlikėjų siekia „išplaukti į platesnius vandenis”, pristatyti save užsienio publikai. Tu – atvirkščiai, kaip tik, grįžti į Lietuvą. Kodėl?

Net nežinau – galbūt visko čia pasiilgau? Juk visur gerai, o namie geriausia. Po ilgų klajonių tarp šalių nusprendžiau koncertuoti ir dirbti namuose. Būdamas užsienyje daug išmokau, ypač Londone, kur kas vakarą teko dainuoti operetėje – tai reikalauja daug vokalisto jėgų. Jaučiuosi sukaupęs nemažai patirties ir energijos, todėl noriu ja pasidalinti su Lietuvos publika.

Pastaruoju metu labai daug apie tave girdime. Vis stebini naujomis dainomis bei vaizdo klipais, spaudoje pasirodo žinių apie tai, kad vesi TV laidą, kad keliauji po JAV. Kaip viską spėji?

Na, kaip sako, kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai (šypsosi – aut. past.). Iš tiesų darbų daug – šiuo metu įrašinėju jau trečiąjį savo albumą, daug koncertuoju, vyksta laidų filmavimai, klipų kūrimai. Turiu būti dėkingas naujai komandai, su kuria dirbti pradėjau palyginus neseniai. Tai – žmonės, kurie nebijo pasakyti tiesios į akis net jei ji karti, bet tuo pačiu turi daugybę idėjų ir pakankamai profesionalumo, kad tos idėjos virstų realybe. Kai galvose verda tiek minčių, nėra laiko snausti.

Tavo klipas „Neverta” pasirodė tau keliaujant po JAV. Ar čia palikti darbai netrukdė mėgautis kelione?

Keliaudamas po JAV išties nepamiršau savų darbų Lietuvoje. Dažnai bendraudavau su laidos, kurioje filmuojuosi, prodiuseriais, siunčiau jiems filmuotą medžiagą is Los Andželo ir kitų lankytų vietų. Nuolat palaikiau ryšį ir bendravau bei diskutavau apie būsimus darbus su savo vadyba, tad visiskai minčių paleisti neišejo. Nepaisant to, mėgavausi kiekviena JAV praleista atostogų minute, darbai per daug tikrai netrikdė.

Nors Lietuvos scenoje esi jau gana ilgai, tai – tavo pirmasis gyvo garso turas. Kokių staigmenų žadi klausytojams?

Šis turas skiriasi tuo, jog koncertuosiu su gyvai grojančia grupe, taigi visiems pažįstamos dainos įgaus šiek tiek kitokį, kokybiškesnį ir profesionalesnį skambesį. Man pačiam tai – lyg senų dainų prikėlimas antram gyvenimui. Taip pat šio turo koncertuose atliksiu kelias dainas iš pavasarį pasirodysiančio albumo. Naujausią kūrinį, „Neverta”, klaipėdiečiai spalio 17 dienos koncerte galės pirmą kartą išgirsti gyvai, taigi tai bus premjera. Na o daugiau staigmenų atskleisti nenoriu – ateikite ir pamatykite patys (šypsosi – aut. past.).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder