Švyturio galios prožektoriai, pramoniniai kranai ir kitos įdomybės apie Džordanos Butkutės filmą-koncertą „Labirintas“

Švyturio galios prožektoriai, pramoniniai kranai ir kitos įdomybės apie Džordanos Butkutės filmą-koncertą „Labirintas“

Švyturio galios prožektoriai, pramoniniai kranai ir kitos įdomybės apie Džordanos Butkutės filmą-koncertą „Labirintas“

Jau rytoj TV3 žiūrovai išvys išskirtinį Džordanos Butkutės filmą-koncertą „Labirintas“, kuriame skamba 10 naujausių kūrinių iš to paties pavadinimo atlikėjos albumo. Filmo prodiuseris Elegijus Strasevičius atskleidžia 10 įdomių faktų apie tai, kokius iššūkius teko įveikti kūrybinei grupei, realizuojant šį unikalų projektą.

  1. Neribotam laikui užsidarius koncertų salėms ir arenoms, gimė mintis naujausią Džordanos albumą „Labirintas” pristatyti kino filmu. Jį režisuoti pakviestas Justinas Krisiūnas, kurio talentas jau anksčiau atsiskleidė tokiuose pilnametražiuose vaidybiniuose filmuose kaip „Širdys”, „Dėdė, Rokas ir Nida” ir kt.
  2. Iš pradžių su prodiuseriu jie ketino šį muzikinį projektą įgyvendinti sename taksi parke. Tačiau „Google” paieška pasiūlė kitą įspūdingą lokaciją – apleistą Palemono keramikos gamyklos cechą.
  3. Norint paversti industrinį cechą filmavimo aikštele, prireikė pramoninių kranų ir keltuvų. Jais teko iškelti didžiulių gabaritų gamybinę įrangą.
  4. Centrine veiksmo scena tapo cecho vieta, kurioje žiojėjo milžiniška duobė. Ji buvo uždengta ir sutvirtinta specialiomis plokštėmis.
  5. Šviesa, krintanti pro mistifikuotų patalpų langus, nėra natūrali: už langų buvo pastatyti galingi, kone švyturio galios prožektoriai.
  6. Filmavimo metu temperatūra aikštelėje tesiekė 5 laipsnius šilumos. Tačiau sienas drebinantis rokenrolas uždegė visą filmavimo komandą. Įsijautimas buvo toks energingas, kad kiekvienai dainai nufilmuoti pakako vos poros dublių.
  7. Džordana Butkutė šios juostos titruose minima ir kaip operatorė: yra panaudoti epizodai, kuriuos ji pati koncerto eigoje nufilmavo buitine kamera.
  8. Filmui buvo pasirinkta juodai-balto kadro koncepcija. Vienintelė ten atsirandanti spalva – raudona ir ji panaudota tik sykį: ekrane pasirodant Džordanos vardui ir koncerto pavadinimui. Tačiau muzika ir veiksmas savaime nuspalvina visą koncertą ir leidžia mėgautis reginiu, kuris netgi be jokių tradicinių šou elementų išlaiko žiūrovą suintriguotą iki pat galo.
  9. Šis filmas – ne tik muzikinė kelionė Butkutės emocijų labirintu. Tai – ir reta galimybė pamatyti, kaip realybėje vyksta filmavimas, kaip dirba operatoriai ir kiti komandos nariai.

10.  Įspūdingus, masyvius papuošalus ir charakteringus scenos kostiumus mėgstanti Butkutė šįkart pasirinko minimalizmą. Prailgintą švarką-lietpaltį, džinsus ir patogius žemapadžius vilkinti artistė industrinėje filmavimo aplinkoje jautėsi kaip žuvis vandeny.

Filmą-koncertą „Labirintas“ žiūrėkite šeštadienį, 21.30 val. per TV3!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder