"Studijos" gimtadienio koncerte žadamas šlagerių rekordas

"Studijos" gimtadienio koncerte žadamas šlagerių rekordas

Šį šeštadienį, lapkričio 9 d., 21 val. džiazo klube „Kurpiai“ (Kurpių g. 1, Klaipėda) gimtadienį švęs lietuviškos estrados legenda – grupė „Studija“. Vienas iš brandžiausių lietuviškos estrados kolektyvų, pasitinkantis 35-ąją aktyvios veiklos sukaktį, į šventę kviečia visus draugus, kurių per ilgą kolektyvo gyvavimo laikotarpį įgyta visa gausybė – su grupės šlageriais užaugo ne viena karta.

Anot „Studijos“ narių, būtent lapkričio 9-ąją lygiai prieš 35-erius metus įvyko pirmasis grupės koncertas. Dingstimi susiburti į grupę jauniems muzikantams tapo studentiška rudens talka Tirkšlių miestelyje, Mažeikių rajone. Oficialiąją gimtadienio datą nulėmęs istorinis koncertas vyko tuomečiuose Klaipėdos kultūros rūmuose surengtame Studentų festivalyje, skirtame Tarptautinei studentų dienai.

Matyt, būtent ši studentiška priešistorė kolektyvui dovanojo neblėstančią jaunatvišką energiją, „Studijos“ muzikai – užkrečiamai optimistinę nuotaiką, o kūrybinei veiklai – tvirtą perspektyvą. Per ilgus koncertų, kelionių, kūrybinės veiklos metus grupė įrašė 7 autorinius albumus, laimėjo visus įmanomus Lietuvos muzikinius prizus, buvo įamžinta Šlovės take Nidoje ir įtraukta į Lietuvos rekordų knygoje kaip kolektyvas, atlikęs ilgiausią – net 17-os valandų trukmės – koncertą, kuriame sudainavo 219 dainų.

Tačiau bene didžiausia grupės istorijos staigmena tapo „Studijos“ sudėtis, kurios branduolys išliko nepakitęs iki šiol. Tai Gintautas Litinskas (bosinė gitara, vokalas, dainų autorius ir aranžuotojas), Virginijus Pažemeckas (gitara, vokalas, dainų autorius ir aranžuotojas), Raimondas Jonutis (klavišiniai instrumentai, vokalas) bei Steponas Januška (vokalas, dainų ir tekstų autorius, aranžuotojas). Nuo 1984-ųjų „Studijos“ narys yra ir būgnininkas Valdas Galdikas.

„Studijoje“ šlovingą muzikinę karjerą pradėjo ne viena garsi Lietuvos dainininkė: Irena Starošaitė, Rūta Ščiogolevaitė, Larisa Čekasina bei Kristina Jatautaitė. Kurį laiką „Studijoje“ dainavo ir, deja, jau anapilin išėjusios Laima Dunienė, Janina Miščiukaitė ir Loreta Motuzaitė.

Grupė kaskart džiugina klausytojus turiningomis koncertinėmis programomis, kuriose išsitenka ir auksiniai „Studijos“ šlageriai, ir profesionaliai bei emocingai atliekama įvairių stilių muzika iš viso pasaulio. Su „Studija“ savo kūrybinius projektus įgyvendino Žilvinas Žvagulis, Kęstutis Jablonskis, Irena Starošaitė. Naujausias bendradarbiavimo projektas „Studiją“ susiejo su Egidijumi Sipavičiumi. Šiuo metu „Studijoje“ dainuoja taletinga klaipėdietė vokalistė Edita Bodrovaitė.

Artėjančiame gimtadienio koncerte skambės nemirtingos grupės dainos ir muzikinės staigmenos. „Renginiui ruošiame geriausių dainų programą. Ši žada būti netrumpa ir itin turtinga šlagerių, mat kūrinius jai renkamės iš rekordiškai didelės „Studijos“ populiariųjų dainų skrynios, – juokėsi „Studijos“ nariai. – Koncerte nekantriai lauksime visų savo bičiulių: jaunų ir jaunatviškų, ištikimų daugelį metų ir naujų!“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder