"Strazdas" vėl skamba, šįsyk atliekamas Emilijos Lendraitytės

"Strazdas" vėl skamba, šįsyk atliekamas Emilijos Lendraitytės

Nuostabi lietuvių liaudies daina "Strazdas", su kuria kažkada Aistė Smilgevičiūtė atstovavo Lietuvai "Eurovizijoje", prieš Kalėdas vėl suskambo naujai. Klaipėdoje, Uraganiaus (Ramūno Tamašausko) muzikos studijoje, sukurtas šios dainos vaizdo įrašas, kuriame "Strazdą" atlieka Emilija Lendraitytė. 

"Man šis įrašas - tikras prieškalėdinis stebuklas. Tik slapta svajojau apie tokią galimybę, kurią man suteikė žinomas prodiuseris, atsitiktinai išgirdęs, kaip aš dainuoju ir pasiūlęs įrašyti. Jam "Strazdas" sukėlė sentimentus, nes šią dainą dainuodavo močiutė, beje, taip pat Emilija. Man liaudies dainos labai artimos, nes jos visada skambėjo šeimos rate. Su tėčiu kartu dalyvavau folkloro kolektyve. "Strazdą" dainuoju nuo mažens, mes šeimoje trys seserys dainuodavome šią dainą trim balsais. Dėl to ši daina man labai artima ir brangi", - pasakojo Emilija.

Nidoje, Juodkrantėje užaugusi, o dabar Klaipėdoje gyvenanti E. Lendraitytė teigė, kad dainuoti ją labiausiai įkvepia miškas. "Gamtoje, einant mišku jūros link, melodija tarsi pati veržiasi iš širdies. Dainuoju taip kaip jaučiu, neturiu muzikinio išsilavinimo. Tikiu, kad mano balsas - tai Dievo dovana, kuri man duota tam, kad dalinčiausi", - atviravo pašnekovė.

Interviu su E. Lendraityte skaitykite "Savaitės ekspreso" priede "Kultūros uostas" gruodžio 12 d. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder