Saulius Petreikis pristato du naujus vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai” ir „Žemaitijos šokis“

Saulius Petreikis pristato du naujus vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai” ir „Žemaitijos šokis“

Nors pavasario pradžia lietuvių ir pasaulio (World music) muzikos viešintojui Sauliui Petreikiui  buvo itin intensyvus laikas ne tik dėl grandiozinio koncerto programos „Pasaulis sveikina Lietuvą“ sukūrimo, bet ir dėl naujų kompaktinių plokštelių „Negirdėta Lietuva“ ir „Pasaulis sveikina Lietuvą“ pristatymo. Tačiau energija trykštantis atlikėjas Lietuvos muzikos lauke pristato dar ir du vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai“ bei „Samogitian Jig“ (Žemaitijos šokis).

„Pavasario paukštukais” atlikėjas klausytojams nori perteikti skambų pavasario džiaugsmą, kuris kaipmat pripildo krūtinę stebint bundančią gamtą: kai ryte pažadina paukščių čiulbesys, uodi ką tik nupjautą žolę, kvapnias alyvas... ir matai, kaip gamta eina iš proto kraudama pumpurus, žaliuodama, žydėdama ir dovanodama visą savo prabudimo grožį ir energiją.

„Samogitian Jig“ – tai meilė gimtai Žemaitijai ir šokiams. Į Sauliaus atliekamą muziką neretai įsilieja ir airių liaudies muzikos motyvai, kurie skleidžia ypatingai džiugią energiją, puikiai tinkančią atlikėjo mėgstamiems audringiems šokiams. Ir kaip patikina kūrinio autorius Donatas Petreikis: „Žemaičiai moka linksmintis!“. Lai vasaros linksmybės prasideda su „Somogitian Jig“.

„Pavasario paukštukai“ ir „Samogitian Jig“ nufilmuoti vienu dubliu, nes kaip Saulius Petreikis pabrėžia - „Mums labai svarbu gyvas atlikimas”. Už lango dar spaudžiant šaltukui Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode kūrinį gyvai atlieka Saulius Petreikis, Donatas Petreikis, Mariusz Prasniewski, Vytautas Mikeliūnas, kamera – Vytautas Adomaitis.

Šiuo metu atlikėjas ruošiasi būsimiems koncertams gegužės 31 d. Marijampolėje, birželio 8 d. kartu su Egle Sirvydyte Troškūnuose, birželio 16 d. Telšiuose, birželio 17 d. Bistrampolio dvare kartu su Vytaute Pupšyte. Daugiau informacijos apie atlikėją ir artėjančius renginius rasite internete (Facebook  bei Asmeniniame puslapyje), o norinčius įsigyti Sauliaus Petreikio įrašų, kviečiame rašyti el. paštu  [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder