Nidos džiazo festivalis skambės bažnyčioje ir prieplaukoje

Nidos džiazo festivalis skambės bažnyčioje ir prieplaukoje

Jau ketvirtadienį Nida pradės gyventi džiazo ritmu - "Nida jazz maratonas " savo klausytojus sveikins ant Urbo kalno. Koncertinė kelionė nusidrieks nuo Senojo žemyno iki Amerikos krantų - džiazo improvizacijas atliks Prancūzijos, Portugalijos, Italijos, Austrijos, Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos bei JAV muzikantai. 

Muzikinis savaitgalis prasidės Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos parapijoje. Festivalį atidarys tarptautinis projektas "Reconnection" su Lietuvos ir Lenkijos atlikėjais - trys Lenkijos improvizatoriai iš Vroclavo, Režovo, Gdansko ir Lietuvai atstovaujantys nuolatinis festivalio rezidentas Janas Maksimovičius bei festivalio prodiuseris, bosininkas Leonidas Šinkarenka.

Penktadienio vakaras Nidoje taps išskirtinai pietietiškas. Gros prancūzų "Academie du Jazz" laureatas instrumentalistas Vincentas Peiranis (Vincent Peirani), kurio akordeono improvizacijų klausosi sausakimšos prestižinių festivalių salės. Pietietišką temperamentą tęs aistringas fado žanras, atliekamas portugalės Vivijan (Viviane).

Šeštadienį festivalyje lauks "nepatirti nuotykiai ieškant naujų pakrančių". Taip savo programą vadina austrų atlikėjų "Harry Sokal trio". O autentiškais bliuzo garsais jausmus virpins viena iškiliausių Čikagos bliuzo atlikėjų Nora Džeinė Bruso (Nora Jean Bruso) su Lukos Džordano (Luca Giordano) grupe iš Italijos.

Kaip ir kasmet, festivalis bus kupinas netikėtų atradimų - nuo koncertų bažnyčioje, svaigių naktų ant kalno po žvaigždėtu Nidos dangumi, paslaptingai mirgant švyturio šviesoms, iki audringų paryčių džiazo sesijose prieplaukoje. Penktadienio ir šeštadienio vidurnaktį koncertai persikels į Nidos prieplauką, kur gros trio "Bassmati" iš Vokietijos - tai ugningas elektroninis džiazas, kuriame skambės ir jausmingų melodijų. "Tai pašėlusi muzika tiems, kuriems džiazo niekada negana", - sakė festivalio siela L. Šinkarenka. Naktinius koncertus pratęs "jam session".

Festivalyje "Nida Jazz Maratonas 2016", kurio ilgalaikis mecenatas yra SEB bankas, išskirtinės muzikos mėgėjus savo kūriniais džiugins ne tik gausus būrys džiazo atlikėjų - renginio metu teniso mėgėjai galės improvizuoti ir teniso turnyre "Nida Jazz Tennis Cup 2016". Jame dėl geriausiųjų titulo turnyro dalyviai varžysis keturias dienas. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder