Muzikos žinovai apie „The Roop“: negali atplėšti akių, ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos tikrai išsiskirs

Muzikos žinovai apie „The Roop“: negali atplėšti akių, ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos tikrai išsiskirs

Balansuoja ant beprotystės ribos, tačiau žiūrint taip įtraukia, kad negali atplėšti akių – taip apie į didžiąją „Euroviziją“ deleguojamą grupę „The Roop“ sako portalo LRT.lt kalbinti muzikos industrijos atstovai. Šeštadienio vakarą „The Roop“ nurungė kitus septynis finalininkus ir vienbalsiu komisijos bei žiūrovų sprendimu iškovojo kelialapį į Nyderlandus.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo komisijos narė dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu portalui LRT.lt sakė, kad grupę „The Roop“ nuo pat pradžių vertino labai gerai ir dabar jai skiria patį aukščiausią balą.

„Labai išskirtinis pasirodymas, labai išskirtinė daina – tas pragrojimas šiek tiek Billie Eilish`inis, šiek tiek X-File`ai, yra ir mistikos, ir šokio, ir džiaugsmo, ir dramos, ir bohemos.

Man, kaip žmogui ir artistui, šis derinys tinka, tikiu, kad tiks ir visai Europai. Viskas pasirinkta labai gerai – šokis, atrodymas, stilius. Šiek tiek balansuoja ant beprotystės ribos, kartu ir be galo muzikalu. Manau, kad tai bus pagavu. Vaidotas yra nuostabus ir jam jau buvo pats laikas išplaukti į didesnius vandenis“, – iškart po nugalėtojo paskelbimo sakė J. Arlauskaitė-Jazzu.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale dalyvavę komisijos nariai iš užsienio taip pat prognozuoja grupei „The Roop“ tolimesnę sėkmę.

Dainų autorius, muzikantas, prodiuseris Anthony Marshall, kuris dirbo ir dirba su tokiomis pasaulio žvaigždėmis kaip Craig David, Sheila Ferguson, Britney Spears, Nelly Furtado, portalui LRT.lt atskleidė, kad aukščiausią savo įvertinimą skyrė būtent „The Roop“.

„Man patiko jų stilius. Šiek tiek priminė 80-ųjų atmosferą, grupę „Pet Shop Boys“, atrodė pakvaišę, įdomūs, unikalūs, sklido gera energija“, – sakė A. Marshall ir pridūrė, kad ši grupė tikrai skiriasi nuo kitų jo matytų atlikėjų.

Savo balsą už „The Roop“ atidavė ir pasaulio talentų agentūros „Echo Location Talent“ narys Myles Jessop. Pasak jo, grupė „The Roop“ šeštadienio vakarą buvo tinkamiausia keliauti į didžiąją „Euroviziją“ ir turi ten gerus šansus. M. Jessop portalui LRT.lt gyrė ir ryškų grupės šokį.

Muzikos agentūros „M.P.3“ vadovas, koncertų organizatorius, prodiuseris Vaidotas Stackevičius mano, kad vertinti, kaip „The Roop“ seksis didžiojoje „Eurovizijoje“ dar anksti, tačiau yra įsitikinęs, jog pasirodymas ten gali neprapulti ir gali būti pastebėtas. Pasak jo, pasirodymas yra išbaigtas, labai įtraukiantis ir turintis originalumo.

„Svarbiausia grupei nepradėti blaškytis ir kažko koreguoti. Manau, kad pas juos viskas sustatyta tvirtai“, – patarimą grupei davė V. Stackevičius.

LRT populiariosios muzikos redaktoriaus Ramūno Zilnio prognozė grupei „The Roop“ – optimistinė: „Jie nuo scenos transliuoja tokį žavingą keistumą, kad jeigu, pavyzdžiui, pusfinalyje pateks tarp dviejų romantiškų baladžių, kurias dainuoja merginos žaviais balsais, manau, kad tiktai išsiskirs. Jeigu pateks tarp dviejų vaikinų, kurie scenoje bando atrodyti labai gražūs, patrauklūs, standartiniai, jie irgi išsiskirs.“

Pasak R. Zilnio, grupės „The Roop“ išskirtinumą jau pastebėjo ir užsieniečiai.

„Tai yra išsiskiriantis pasirodymas, tą rodo ir daug komentarų užsienio interneto svetainėse, skirtose „Eurovizijai“, kur žmonės sako, kad tai yra be galo keista, nenormalu, ką jie daro scenoje, bet tu negali nuo jų atplėšti akių. Tas pats užkabino ir žmones Lietuvoje“, – sakė R. Zilnys.

Tiesa, R. Zilnys mano, kad „The Roop“ sėkmę lėmė ir geras sceninis vaizdas, todėl šia šlove grupė turėtų dalintis ir su pasirodymo choreografijos autoriumi – žmogumi, kuris sugalvojo daugelio jau pramoktą šokį.

LRT radijo departamento vadovas Giedrius Masalskis portalui LRT.lt gyrė bendrą pasirodymo vaizdą, tačiau išskyrė, kad „The Roop“ daina „On Fire“ labiausiai tinkama skambėti radijo eteryje: „Nežiūrint į tai, kad akies nervas yra 25 kartus storesnis, bet mums į smegenis įsiręžia garsas, o šis įsirėš nes yra labai pagavus ir įsimintinas.“

„The Roop“ spaudos konferencijoje nevirpėjo: ši pergalė – tik mūsų kelionės pradžia


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder