„Muzikos talentų lyga“ išrinko laureatus

„Muzikos talentų lyga“ išrinko laureatus

Pandemija pakoregavo planus, bet renginio nesustabdė: „Muzikos talentų lyga“ įvyko šeštus metus iš eilės. Praėjusį savaitgalš pasibaigė ilgai lauktas bei didelį populiarumą išlaikantis tarptautinis vokalistų konkursas „Muzikos talentų lyga 2020“.

„Grand Prix“ rinkimus bei laureatų koncertą galės stebėti ir žiūrovai prie televizijos ekranų – juos transliuos LRT televizija. „Šeštasis sezonas vyko kiek neįprastai: visus planus sugriovusi arba smarkiai pakoregavusi pasaulinė pandemija neaplenkė ir mūsų, teko du kartus pakeisti planuotą festivalio datą. Tačiau po ilgų svarstymų pagaliau džiaugiamės atradę saugų ir kokybišką formatą, todėl festivalis įvyko ir šiais visiems sunkiais metais”, – teigia Asta Bagdonavičienė, konkurso organizatorė.

Šiųmetis konkurso formatas skiriasi nuo įprasto – jame neišvysime didelių kolektyvų, o užsienio šalių atlikėjai pasirodys nuotoliniu būdu. Pastaruoju būdu dirbs ir vertinimo komisija: dėl saugumo jos nariai į salę taip pat neatvyks.

„Žinodami, kad šis konkursas daugeliui jaunųjų atlikėjų yra labai svarbus postūmis ir motyvacija tolimesniam tobulėjimui, nenorėjome praleisti šių metų konkurso. Žinoma, dėl saugumo teko aukoti kai kuriuos smagius festivalio momentus, pavyzdžiui, atidarymo ceremoniją, kuri kasmet sutraukia didelį žiūrovų skaičių, tačiau visiems atvykusiems dalyviams bus suteikta aukščiausios kokybės scena, įgarsinimas bei tarptautinės komisijos vertinimai“, – pasakoja renginio režisierė Regina Stadalnikaitė-Komžienė.

„Pasirinkdami techninio aptarnavimo partnerius, keliame jiems aukštus reikalavimus. Aukšta renginio kokybė – šio konkurso vizitinė kortelė“, – teigia Romas Bubnelis, konkurso organizatorių komandos narys, atsakingas už renginio techninę dalį.

Apdovanojimai ir LRT TV ekrane

Be įprastų trijų didžiųjų „Grand Prix“ apdovanojimų vaikų, paauglių ir suaugusiųjų kategorijose, šiemet buvo įsteigtas dar vienas Grand Prix apdovanojimą už gražiausią lietuvišką dainą. Nugalėtojų džiaugsmas neliks tik renginio dalyvių prisiminimu –birželio 13 dieną nufilmuotą laureatų koncertą bei Grand Prix apdovanojimus bus galima stebėti LRT televizijos ekrane.

2020 –ųjų metų „Muzikos talentų lygos“ laimėtojai

Šių metų laurus nuskynė ir pergalės skoniu mėgavosi:

1) Karolina Lyndo (vad. I. Launikonytė) kuri jau pažįstama iš įvairių TV projektų, pelnė Gražiausios lietuviškos dainos Grand Prix, atlikusi gerai pažįstąmą dainą „Strazdas“

2) Grand Prix Kids, kuris buvo renkamas tarp vaikų iki 12 metų, atiteko Vakarei Bivainytei iš Kauno (vad. J. Miliauskaitė)

3) Grand Prix Juniors (tarp paauglių 13-16 metų) laimėjo Kristupas Kerulis iš Palangos (vad. V. Valys)

4) Grand Prix Adults (tarp dalyvių 17+ metų amžiaus grupėje) pergale džiaugėsi Meidė Šlamaitė iš Tauragės (vad. A. Dambrauskienė)

Tarp nominantų į Grand Prix buvo ir kaimyninių šalių - Latvijos bei Lenkijos , tačiau šį kartą lietuviai buvo stipresni. Tarptautinė vertinimo komisija Konkurso dalyvius kasmet vertina gausi tarptautinė komisija, kurią sudaro dainininkai, aktoriai, vokalo pedagogai bei muzikos prodiuseriai.

Šių metų vertinimo komisija – ne išimtis, skirtumas tik tas, kad jos nariai visus atlikėjus išklausė ir įvertino nuotoliniu būdu. Šalia patyrusių specialistų – Gedimino Zujaus, Ievos Narkutės, Laimos Domikaitės, ir kitų – prisijungė naujos žvaigždės, tokios kaip šių metų „X faktoriaus“ nugalėtoja Milda Martinėnaitė ar Lietuvos Balso žvaigždė Simona Jakubėnaitė.

VTDK studentų indėlis Nuo pat konkurso pradžios pagrindiniu parteriu yra Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija (VTDK), kurios didelė bendruomenės dalis noriai įsitraukia į renginio organizavimą.

„Tai kolegijoje laukiamas renginys, į kasdienę rutiną įnešantis daug gyvybės. Realizuojant šį projektą, mūsų gausiai savanoriaujantys Grafinio dizaino, Fotografijos technologijos ir Multimedijų dizaino studentai puikiai integruojami į įvairias veiklas, kurių metu įgytas teorines žinias pritaiko praktikoje“, – teigia VTDK direktorė Liucija Nijolė Kikutienė.

Tarptautinį konkursą „Muzikos talentų lyga“ organizuoja VŠĮ „Ars Festa“ ir jos vadovė Asta Bagdonavičienė. Ši viešoji įstaiga rengia ir kitus tarptautinius konkursus: Ispanijoje – „Summer talent league“ bei žiemos konkursą Vilniuje – „Christmas Talent League“. Konkurso vedėjai – Mantas Wizard ir Eglė Jurgaitytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder