Moterų choro "Dangė" balsai skambėjo Bohemijos festivalyje Prahoje

Moterų choro "Dangė" balsai skambėjo Bohemijos festivalyje Prahoje

Klaipėdos Žvejų rūmų moterų choras „Dangė“, vadovaujamas KU Menų akademijos docentės Juditos Kiaulakytės, dalyvavo 29-ajame tarptautiniame chorų konkurse-festivalyje „Praga Cantat 2015“ (Čekijos Respublika), kuris vyko spalio 28 - 31 d. Prahos Nacionaliniuose rūmuose. Šis renginys turi gilias tradicijas ir yra išskirtinis tuo, kad jame gali dalyvauti ir jauni, ir solidūs chorai. Tarptautinė žiuri ne tik vertina pasirodymus, bet ir suteikia vertingas rekomendacijas chorvedžiams. Šiemet konkurse varžėsi per dvidešimt kolektyvų iš Austrijos, Kroatijos, Čekijos, Gruzijos, Slovėnijos, Slovakijos, Danijos, Norvegijos, Airijos, Latvijos, Lietuvos, Vokietijos, Indonezijos.

Choras „Dangė“ pateikė programą vienoje iš septynių – sakralinės muzikos kategorijoje. Klaipėdietės paruošė keturių skirtingų epochų kūrinius. Choro pasirodymas buvo įvertintas kaip įdomus ir sudėtingas. Ypatingai žiuri patiko G. Kalino giesmė „Ave Maria“. Choras „Dangė“ pelnė „Sidabrinės juostos“ apdovanojimą ir specialųjį prizą už ypatingą konkurso programą. Pagrindinį konkurso prizą (Grand Prix) laimėjo Karintijos mišrus jaunimo choras iš Austrijos.

Dainininkės laisvalaikiu susipažino su auksinės Prahos istorija, aplankė įžymiausias miesto vietas, V.A. Mocarto ir L. Bethoveno gyvenimo ir kūrybos rezidencijas. Dar viena nuostabi kelionės dovana buvo galimybė sugiedoti lietuviškąją „Tėve mūsų“ Šv. Vito katedroje, esančioje senosios Prahos pilies didingame ansamblyje. Choras „Dangė“ namo grįžo pakylėtas ir įkvėptas puikaus pasirodymo bei aukšto įvertinimo solidžiame tarptautiniame konkurse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder