„Metropolitenas ir Brodvėjus“ saksofonų tembrais

„Metropolitenas ir Brodvėjus“ saksofonų tembrais

Gegužės 30 d., trečiadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė su programa Metropolitenas ir Brodvėjus debiutuos latvių saksofonų kvartetas „Atomos“. Šio kokybiškos kamerinės muzikos ansamblio atsiradimą iniciavo vienas profesionaliausių ir kūrybos prasme smalsiausių saksofonininkų – Rygoje reziduojantis lietuvaitis Arvydas Kazlauskas. Kolektyve kartu su Arvydu, grojančiu sopraniniu saksofonu, muzikuoja trys talentingi latvių jaunosios kartos atlikėjai Aigars Raumanis (altinis saksofonas), Jānis Puķītis (tenorinis saksofonas) Eduards Lācis (baritoninis saksofonas).

„Savo ansamblio pavadinimą pasirinkome iš senovės graikų kalbos. Joje žodžiu atomos (άτομος) apibūdinamos tokios ypatybės, kaip individualumas bei nedalomybė,“– pasakoja A. Kazlauskas. Jis yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas, aktyviai koncertuojantis kaip įvairių projektų narys (Urban Trio, Endless Roar, Sinfonietta Rīga pučiamųjų instrumentų kvintetas ir kiti). A. Kazlauskas nuolat bendradarbiauja su kompozitoriais. 2014 m. jam skirtas Andrio Dzeničio Koncertas saksofonui ir simfoniniam orkestrui „(E)GO“ pelnė Latvijos Didįjį muzikos apdovanojimą (Liela Mūzikas Balva) kategorijoje „Metų premjera“. 2017 m. Latvijos, Klaipėdos ir Vilniaus klausytojams buvo pristatytas A. Kazlauskui dedikuotas Justės Janulytės kūrinys saksofonui ir kameriniam orkestrui „Vandens spalva“. Atlikėjas dėsto saksofoną Latvijos Jazepo Vytuolio muzikos akademijoje, kurią pats baigė prieš keletą metų.

Saksofonų kvarteto „Atomos“ grojimas pasižymi įtaigiu ir niuansuotu skambesiu. Ansamblio muzikavimą jau įvertino Rygos bei kitų Latvijos miestų publika. Bendraminčių kolektyvas aktyviai plečia savo repertuarą, ruošdamas naujas koncertines programas, tuo pačiu yra atviras naujiems iššūkiams ir kūrybiniams eksperimentams. Ansamblio programose skamba labai įvairi muzika – šalia veržlių, ritmiškų šiuolaikinių opusų sutinkame ir kompozicijas, kurių pagrindas yra meistriškai sukomponuotos melodijos. O kurgi galime rasti jų daugiausiai, jei ne operose ir miuzikluose! 

Programa „Metropolitenas ir Brodvėjus“ kviečia klausytojus pasimėgauti ryškiausiais operos ir miuziklo žanrų muzikiniais perlais. Joje skambės ištraukos iš populiarios Georges Bizet operos „Karmen“, kurios svaiginančia sėkme autorius nebespėjo pasidžiaugti. Taip pat girdėsime žaismingas melodijas iš Gioachino Rossini ir Pietro Mascagni operų. Koncerte bus atliekama ir amerikiečių kompozitorių muzika – George‘o Gershwino operos „Porgis ir Besė“ bei Leonardo Bernsteino miuziklo „Vestsaido istorija“ fragmentai. Ypatingas akcentas programoje bus kvarteto nario E. Lacio aranžuotos melodijos iš klausytojų pamėgto Brodvėjaus hito – Claude‘o-Michelio Schönbergo miuziklo „Vargdieniai“, sukurto Viktoro Hugo romano motyvais.

Priešpaskutinį pavasario vakarą smagiai praleiskite „Metropolitene ir Brodvėjuje“ !

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder