Merūnas Klaipėdai surengė šventišką koncertą

Merūnas Klaipėdai surengė šventišką koncertą

Merūno šventinis koncertų turas „Pasaulio klasikos hitai“ startavo didžiausiose šalies arenose. Antrą Kalėdų dieną įvyko pirmasis šou Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje.

„Sako, kad po šito reikia baigti programą, o aš tik pradedu“, – juokavo Merūnas, koncertą pradėjęs visų tenorų svajonių kūriniu „Nessun Dorma“. Prieš pasirodymą dėliodamas programą jis prisipažino, kad tai - sudėtingiausias koncertas, kokį jam yra tekę dainuoti.

Programoje – 15 kūrinių. Tarp jų – pasaulyje žinomi perlai: „You Raise Me Up“, „The Prayer“, „Bessame Mucho“, „Canto Bella Terra“ ir kt. „Tai yra muzika, kuri pažymėta sėkme ir pasaulio apdovanojimais. Tai – muzika, kuri įkvepia, keičia gyvenimus, tačiau ar aš prakalbėsiu po tokio koncerto, nežinau“, – sakė Merūnas. Koncerte jis ne tik dainavo, bet ir linksmino publiką juokingomis istorijomis. Nevengė pasišaipyti ir iš savęs.

Prieš „Pasaulio klasikos hitus“ jis nepatingėjo atlikti namų darbų ir prisirinko nemažai informacijos apie savo atliekamus kūrinius. „Niekada nesupratau, kaip atlikėjai nesugeba pristatyti dainos“, – sakė Merūnas. Ir koncerto metu įrodė, kad papasakoti apie dainą, jis gali ne ką prasčiau, nei ją padainuoti. Žiūrovai po koncerto išėjo tikrai sužinoję daug naujo. Tiek – apie pasaulio muzikos žvaigždes, tiek - apie Lietuvos scenos šviesulius. 

Jis papasakojo linksmą nutikimą apie maestro Virgilijų Noreiką, su kuriuo jam yra tekę ne kartą dalintis scena. „Pamenu dalyvavome vienoje apdovanojimų ceremonijoje – pilna salė plojo atsistojusi po pasirodymo. Maestro nusilenkė ir stovi susilenkęs. Salė vis ploja. O aš trumpai nusilenkiau ir jau tuoj tuoj atsitiesiu. Tačiau nespėjau: staiga girdžiu kaip maestro man šnibžda: pabūk dar nusilenkęs, tegul dar paploja, juk argi ne to mes čia atvažiavome?“ – nepakartojamą V.Noreikos humoro jausmą prisiminė Merūnas.

„Pirmą kartą, kai jį išgirdau, supratau, kad šitas bičas turi būti didžiojoje scenoje. Aš labai daug tikiuosi iš jo. Vieną dieną jis stovės mano vietoje“, – pirmąjį vakaro duetą su jaunu ir perspektyviu vokalistu Dainotu Varnu pristatė Merūnas.

Ir papasakojo neįtikėtiną istoriją, kaip jam yra tekę susipažinti su legendinės dainos „Besame Mucho“ autore Consuelo Velazquez. „Jai tada buvo gal 90 metų ir aš jos per vertėją paklausiau, kaip ji parašė tokią nuostabią dainą. Ir ji man pasakė: kai myli ir myli be atsako, tas jausmas yra toks galingas, kad priverčia sukurti nuostabius dalykus“, – tikrą ir unikalią istoriją papasakojo Merūnas.

Tai buvo tik vienas iš trijų to vakaro duetų. Specialiai iš Londono į Merūno koncertus atvyko sopranas Lina Dambrauskaitė. Jaunas Lietuvos talentas studijuoja vienoje prestižiškiausių pasaulio operinio dainavimo mokyklų - Karališkoje operos akademijoje.

Merūnas prisipažino, kad turi uoslę jauniems talentams. „Programai reikėjo soprano, nes joje yra daug duetų, tarkim „Come What May“ arba „The Prayer“, kurių aš be moters nepadainuočiau. Taigi įvyko istorija „ieškokite moters“ ir aš ją radau Londone – fantastiškas talentas, apie ją mes dar daug išgirsime“, – sakė dainininkas.

Publika sulaukė ir naujausio Merūno dueto. Drauge su Luku Pačkausku jis atliko dainą „Laikas“, kurią tik prieš kelis mėnesius įrašė studijoje. Dainai – lygiai 20 metų, tačiau žiūrovai ją puikiai pamena ir moka žodžius.

„Šitą dainą L. Pavarotti tiesiog gavo dovanų šešiasdešimto gimtadienio proga. Aš buvau jaunas ir buvau nutaręs tapti dailininku. Tačiau, kai išgirdau šią dainą pagalvojau: jei nebūčiau nutaręs tapti dailininku, tai būtų visai gerai tapti dainininku“, – sakė Merūnas ir padainavo kūrinį, kuris niekada nepalieka jo programos „Caruso“.

„Aš tiek daug kalbu, jaučiuosi kaip koks kunigas, o ne dainininkas“, – pats iš savęs nevengė pasišaipyti Merūnas ir koncerto pabaigai pasiliko mažiau kalbų, tačiau daugiau šventę kuriančių dainų. Tokių, kaip „Funiculi Funicula“, kurios sukūrimo aplinkybės, paradoksalu, tačiau nebuvo tokios jau ir linksmos, nes statydami legendinį funikulierių žuvo net 14 žmonių.

Koncertą vainikavo, kaip ir pridera šventėms – vienas iškilmingiausių kūrinių „Pakelkime taurę linksmybių“ iš „Traviatos“. Merūnas ją atliko duetu su jaunąja L. Dambrauskaite. Publika plojo atsistojusi.

Gruodžio 29 d. drauge su orkestru „Vilniaus Sinfonietta“ Merūnas pasirodys „Pasaulio klasikos hitų“ koncerte Kaune „Žalgirio“ arenoje, o paskutinę metų dieną – Vilniuje „Siemens“ arenoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder