Lietuva laimėjo „Euroviziją“: internautai išrinko savo favoritus

Lietuva laimėjo „Euroviziją“: internautai išrinko savo favoritus

Dėl koronaviruso pandemijos atšaukus 2020 metų „Euroviziją“ socialinius tinklus užplūdo liūdesio neslepiančių melomanų žinutės. Dažnas lietuvis tikino, kad praleidom progą puikiai pasirodyti šiame konkurse, tačiau, panašu, kad savotiška pergale galime džiaugtis – nugalėtoją dainų konkurso gerbėjai vis tiek išrinko.

Dainų konkurso naujienas skelbiantis tinklalapis Esctoday.com nusprendė suteikti galimybę pastariesiems atiduoti savo balsus už geriausias dainas ir taip išrinkti „Eurovision Home Contest“ (liet. Namų „Eurovizijos“ konkurso) pavadinto renginio nugalėtoją.

Esctoday.com puslapyje buvo surengtas balsavimas, kurio metu buvo renkama šių metų internetinio konkurso nugalėtoja. Po keturias valandas trukusio balsavimo paaiškėjo, kad laureate tapo Lietuva, kurią šiemet turėjo atstovauti grupė „The Roop“ su daina „On fire“.

„Eurovision Home Contest“, kaip ir tradicinis muzikinis konkursas, vyko kone visą savaitę. Antradienį ir ketvirtadienį buvo surengti pirmasis ir antrasis pusfinaliai, kurių metu paaiškėjo, kad finale turėjo susikauti Albanija, Armėnija, Austrija, Azerbaidžanas, Kipras, Estija, Sakartvelas, Graikija, Islandiją, Izraelis, Latvija, Lietuva, Malta, Šiaurės Makedonija, Norvegija, Lenkija, Rumunijas, Rusija, Švedija, Šveicarija ir, žinoma, nuolatinės finalininkės – Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija bei Nyderlandai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder