Lauras Lučiūnas: antras "Eurovizijos" pusfinalis bus daug stipresnis

Lauras Lučiūnas: antras "Eurovizijos" pusfinalis bus daug stipresnis

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis buvo nuobodokas, ir galimas laimėtojas jame nepasirodė. Tačiau konkurentai, laukiantys Vilijos Matačiūnaitės antrajame pusfinalyje, – gerokai stipresni. Taip sako muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas. „Žinoma, tikiu, kad papulsime į finalą. Ir praėjusiais metais sakiau, kad Andrius Pojavis į finalą pateks, taip ir nutiko“, – tvirtina jis.

„Viskas praėjo vienoje linijoje, pusfinalis nebuvo nei netikėtas, nei neprognozuotinas“, – mano L. Lučiūnas. Galimo laimėtojo šiame pusfinalyje jis nemato, o visi pasirodymai, muzikos prodiuserio nuomone, buvo ganėtinai panašūs.

„Kai kuriuos pasirodymus žiūrėti buvo tiesiog nuobodu, tačiau konkursą vertinu kaip labai populiarią televizijos laidą, todėl negaliu nesižavėti režisieriaus darbu, apšvietimu, scena, kiekvienam kūriniui suteiktu individualumu“, – sako L. Lučiūnas.

Pašnekovo teigimu, šis konkursas kiekvieną kartą pateikia naujų režisūrinių ir meninių sprendimų, parodo, kaip naujai galima pateikti gyvai atliekamą dainą.

„Eurovizija“ verčia pasitempti visą muzikinę televiziją, turiu galvoje, jei palygintume su kitais muzikiniais renginiais – MTV ar net „Grammy“ apdovanojimais, kurių metu vyksta koncertai, tiesioginė transliacija... Taip, kaip „Eurovizijos“ režisieriai sugeba nufilmuoti gana nežinomus, nepopuliarius atlikėjus, niekas kitas nesugeba“, – teigia L. Lučiūnas.

Anot jo, „Eurovizija“ priverčia pasitempti netgi muzikantus bei atlikėjus, kurie žiūri konkursą. Čia jie esą pamato daug naujų meninių sprendimų.

L. Lučiūno manymu, antras pusfinalis bus daug stipresnis. Taip jis spendžia vien iš laukiančių konkurentų. Tačiau V. Matačiūnaitės gerbėjų nuliūdinti jis neketina ir pateikia optimistiškas prognozes. „Iki ketvirtadienio bet kokiu atveju geriausiais pasirodymas mums turi būti Lietuvos. Žinoma, tikiu, kad papulsime į finalą. Ir praėjusiais metais sakiau, kad A. Pojavis į finalą pateks, taip ir nutiko“, – kalba L. Lučiūnas.

Muzikos prodiuseris pabrėžia, kad viskas konkurse priklausys nuo vizualumo. „Vertinti tik dainas būtų neteisinga ir nesąžininga, galvoju, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonės balsuoja akimis, ne tik už dainą. Mes kalbame apie dainą, tačiau reikia pradėti kalbėti apie bendrą režisūrinį sprendimą“, – tvirtina jis.

Pasiteiravus apie asmenines simpatijas, L. Lučūnas atskleidžia, kad labiausiai jam patiko olandų duetas bei švedų daina, tačiau jautėsi atlikėjos jaudulys, ir ne viskas pavyko tinkamai.

Prodiuseris taip pat mano, kad šiame konkurse visad esama politinio atspalvio. Pusfinalio metu neliko nepastebėta neigiama žiūrovų reakcija, Rusijai patekus į finalą. Tačiau, pasak L. Lučiūno, bendrame konkurso kontekste Rusijos pasirodymas tikrai nebuvo blogiausias.

„Žinoma, kad kiekvienas įvykis sukelia reakcijas. Tai yra šalių, ne dainininkų konkursas. Dažniausiai „Euroviziją“ laimi ir geriausiai pasirodo tie, kurie suvokia, kad atstovauja savo šaliai“, – mano pašnekovas. Jo žodžiais, tik tai suprasdamas ir „dirbdamas kaip už tėvynę“, atlikėjas gali scenoje paskleisti tinkamą energiją.

„Politika „Eurovizijoje“ reiškia tam tikrus susitarimus, simpatijas ar antipatijas, o šiuo metu, manau, „Eurovizija“ sugeba laikytis neutralios pozicijos ir atsiriboti nuo įtampos, kurią Rusija kelia Ukrainoje“, – teigia L. Lučiūnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder