Klaipėdoje - vargonų koncertas Garry Grodberg atminimui

Klaipėdoje - vargonų koncertas Garry Grodberg atminimui

Liepos paskutinįjį savaitgalį Klaipėdoje klegės kasmetinė Jūros šventė. Aplankius šventės siūlomus renginius ir koncertus, liepos 30 d. 16 val. Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios broliai kviečia klasikos mėgėjus.

Profesionaliais „Rieger“ kompanijos vargonais gros svečias iš Rusijos - Andrei Bardin. Prieš 4 metus Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje suskambėjo naujieji vargonai. Jais pirmasis grojo vargonams dispoziciją sukūręs garsus vargonininkas ir kompozitorius Garis Grodbergas (Garry Grodberg). Ir nors šiandien kompozitoriaus nebėra mūsų tarpe, jo šviesus atminimas lieka daugelio muzikantų širdyse. Tad žymus Krasnojarsko filharmonijos solistas savo koncertą skirs šio vargonininko atminimui ir padovanos klaipėdiečiams popietę su J. S. Bacho muzika.

Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vyresnis – brolis Benediktas Jurčys OFM – džiaugiasi, kad Klaipėda turi profesionalius vargonus, kuriais vargonuoti atvyksta daugelis žinomų profesionalų, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai turi galimybę lavinti muzikinį skonį. Šis koncertas - tai puiki galimybė pasiklausyti muzikos, kuri šimtmečiais gaivina žmonių sielas, teikia ramybe ir sujungia širdis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder