Karolio Rupkaus dainoje - meilės istorija iš raudonų žibintų kvartalo

Karolio Rupkaus dainoje - meilės istorija iš raudonų žibintų kvartalo

2018-ieji metai indie muzikos kūrėjui Karoliui Rupkui buvo išskirtiniai. Metų pradžioje atlikėjas tapo dvynukų tėčiu, pavasarį pirmą kartą gyvai savo kūrybą pristatė tarptautinei publikai “Sofar Sounds Riga” projekte, o vasarą išbandė ir didžiausio šalyje muzikos festivalio “Granatos Live” sceną. Be pirmųjų kartų atlikėjo šiemet nepaliko ir rudens sezonas. Šią savaitę K. Rupkus klausytojams pristatė pirmąjį šiemet išleistą singlą.

Daina “Amsterdamo naktis” buvo sukurta beveik prie 8-is metus. Nepaisant to, kad šis kūrinys dažnai skambėdavo atlikėjo koncertų metu, įrašytas ir oficialiai išleistas jis lyg šiol nebuvo.

“Tikriausiai man vis pritrūkdavo ryškesnės vizijos, kaip šis kūrinys turėtų skambėti įraše. Tačiau laikui bėgant kažkiek išsigrynino ir mano kuriamos muzikos stilistika. Tad ir šį kūrinį tapo paprasčiau “aprengti” muzikiniu rūbu, kuris neišsiskirtų iš šiandieninės mano kūrybos konteksto”, - teigė K. Rupkus.

Dainos autoriaus teigimu, “Amsterdamo naktis” – tai muzikinis pasakojimas apie nelaimingą meilę, kuri gimė raudonųjų žibintų kvartale. O pagrindinę mintį kūriniui “mestelėjo” legendinis 1990 metų Gario Maršalo filmas “Graži moteris” (angl. “Pretty Woman”).

“Dainoje pasakojama laisvo elgesio merginos ir jos kliento meilės istorija. Tik skirtingai nei minėtame filme, šioje dainoje nėra tradicinės laimingos pabaigos. Trumpai tariant – tai lyg juosta ”Graži moteris”, tik režisuota Vudi Aleno”, - juokavo atlikėjas.

“Amsterdamo naktis” yra pirmasis K. Rupkaus pristatytas singlas po beveik dviejų metų pertraukos. 2016 m. atlikėjas išleido debiutinį albumą “Camera, kurį palankiai įvertino šalies muzikos ekspertai. Šiuo metu K. Rupkus dirba prie antrojo studijinio albumo , kuris turėtų pasirodyti jau kitąmet.

Daina „Amsterdamo naktis“:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder