Jubiliejinis džiazo festivalis - birželio 6-8 d.

Jubiliejinis džiazo festivalis - birželio 6-8 d.

Mažiau nei trys mėnesiai – tiek beliko iki uostamiestį sudrebinsiančio 20-ojo, jubiliejinio Klaipėdos pilies džiazo festivalio.

„Taip, Klaipėdos pilies džiazo festivalis vėl grįžta – subrendęs, bet vis dar pulsuojantis jaunatvišku ir nenuilstamu geros muzikos, gerų žmonių – džiazo ritmu. Grįžta su dar didesniu trenksmu, birželio 6-8 dienomis į miestą sukviesiantis geriausius Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjus“, - sako asociacijos "Klaipėdos džiazo festivalis" prezidentė Inga Grubliauskienė.

Jau aišku, kad birželio pradžioje Lietuvos uostamiestį drebins kelios dešimtys vietos ir užsienio džiazo profesionalų, dalis jų – festivalio publikai jau pažįstami atlikėjai, dalis – Klaipėdoje dar nekoncertavę pasaulinio garso muzikantai. Tradiciškai pagrindinis Klaipėdos pilies džiazo festivalio šurmulys vyks Kruizinių laivų terminale.

„Kol kas dar negalime atskleisti visų sukviestų dalyvių ir jubiliejinio festivalio detalių, tačiau drąsiai žadame, jog festivalio gerbėjams turėsime ne vieną gerą naujieną. Viena jų – į uostamiestį grįžta prieš kelis metus Klaipėdos Pilies džiazo festivalio publiką savo išskirtiniu stiliumi pavergusi ir Teatro aikštės grindinį vos ne iki raudonumo įkaisti privertusi Bulgarijos grupė „Akaga“, - pažymėjo I. Grubliauskienė.

Prieš dvidešimtmetį įkurtos grupės „Akaga“ pagrindinė sudedamoji muzikos dalis - pučiamieji instrumentai. O muzikantų septyniukės atliekami kūriniai perteikia unikalų fusion-jazz, funk, folklorinės muzikos, regi, soul, pop muzikos junginį.

Grupės nariai teigia, jog būtent skirtingų stilių maišymas ir yra jų išskirtinis bruožas, priverčiantis publiką ne tik juos pamėgti, bet ir pakilti nuo kėdžių ar suolų. Vyrukai teigia, kad labiausiai koncentruojasi į instrumentinį atlikimą, tačiau padainuoti taip pat nevengia. Beje jų muzikoje neišgirsite tradicinių balkanų ritmų. Balkaniška - tik energija.

„Akaga“ dažnai kviečiama groti su garsiais Europos bei Rusijos atlikėjais bei Lietuvoje lankėsi tik kartą - 2012-aisiais. Tačiau jie grįžta ir naujais ritmais audrins jubiliejinio, XX Klaipėdos pilies džiazo festivalio publiką.

„Užsienio šalyse visada mus sutinka itin šiltai. Tačiau Klaipėdos džiazo festivalio publika – išskirtinė. Todėl pažadame grįžti su dar didesniu balkaniškos energijos užtaisu“, - pažadėjo grupės „Akaga“ nariai.

Apie „Akaga“:

„Akaga“ yra viena populiariausių bulgarų grupių. Jos muzikantai yra laikomi modernaus bulgariško skambesio atradėjais. Grupė yra išleidusi šešis albumus. Grupei yra tekę pagyventi ir Rusijoje, Maskvoje. Ten jie rengė koncertus su rusų žvaigžde Avraam Rousso. Jie pasirodė ne tik Rusijoje, bet ir Armėnijoje, Kazachstane, Uzbekistane, Dagestane. Vėliau ėmė pirmenybę teikti Skandinavijos šalims.

„Akaga“ - tai septynių vyrų kolektyvas. Jį sudaro Krassi Kourtev (grupės lyderis, bosinė gitara), Georgi Velev (trimitas, vokalas), Ivo Kazassov (trimitas, vokalas), Krassi Kirilov-Jojo (trombonas, vokalas), Kalin Petrov (klavišiniai), Petar Glavanov (gitaros) ir Dimitar Mitev-Dundee (būgnai).

Apie festivalį:

Dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme

Jubiliejinis, XX Klaipėdos pilies džiazo festivalis – birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder