Jubiliejinės "Bliuzo naktys" baigė dėlioti muzikinio repertuaro pasjansą

Jubiliejinės "Bliuzo naktys" baigė dėlioti muzikinio repertuaro pasjansą

Paaiškėjo visi atlikėjai, liepos 6-7 d. pasirodysiantys dvidešimtajame festivalyje "Bliuzo naktys 2012". Be jau skelbtų grupių, Lūksto ežero pakrantėje (Varniai, Telšių raj.) koncertuosiančių dalyvių sąrašą papildė bliuzroko ir soul atlikėjas Innes Sibun (Didžioji Britanija), Latvijos bliuzo herojai "Bite‘s Blues Band", ilgamečiai Lietuvos bliuzo scenos dalyviai Arina, "Blues Makers", funk orkestras "Gin Gas", taip pat sparčiai populiarėjančios Vilniaus grupės "Garbanotas bosistas" bei "MOVO".

"Muzikos stilių puokštė šiais metais bus kaip niekad gausi. 20-tojo festivalio jubiliejaus proga žiūrovai bus pamaloninti ne tik tradiciniu senuoju bliuzu, bet ir įvairiomis šiuolaikinėmis šio stiliaus interpretacijomis", – sakė festivalio "Bliuzo naktys 2012" prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Innes Sibun – jau antrasis "Bliuzo naktyse" koncertuosiantis atlikėjas iš Didžiosios Britanijos. Roberto Planto grupėje gitaristu grojęs bliuzmenas per savo karjerą yra išleidęs aštuonis albumus, taip pat dalyvavęs ne vieno žinomo roko atlikėjo įrašuose bei koncertuose kaip kviestinis atlikėjas. Pastaraisiais metais bliuzroko ir soul stilių gitaristas bei vokalistas I. Sibun itin aktyviai koncertuoja įvairiuose bliuzo festivaliuose ne tik Europoje, bet ir JAV.

Varniuose triukšmaus ir ankstesnėse "Bliuzo naktyse" jau viešėję Latvijos bliuzo herojai "Bite‘s Blues Band". Reziduojantys vieninteliame Baltijos šalyse bliuzo klube "Bite‘s Blues Club" Rygoje, Latvijos bliuzmenai yra koncertavę su tokiomis Europos ir JAV žvaigždėmis kaip Carl Weathersby, Inneta Visor, Maurice John Vaughn, Toni Lynn Washington bei kitais.

Jubiliejinėse "Bliuzo naktyse" žiūrovus savo pasirodymu pradžiugins ir pastaruoju metu retai koncertuojanti Lietuvos bliuzo karalienė Arina. Per daugiau nei 20 metų trunkančią muzikinę karjerą Arina yra laimėjusi ne vieną pagrindinį prizą tarptautiniuose muzikos festivaliuose, rengusi gastroles Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Rusijoje. "Arina scenoje – tai prabangus neišmatuojamas vokalas ir visaapimantis magnetizmas. Kai ji atsisėda prieš mikrofoną, užmerkia akis, jūs iškart pasijuntate "primagnetinti" prie jos. Nuoširdumas jos dainavimą daro įspūdingu, jis giliai jaudina, nuo jos balso natūraliai apima drebulys", – taip apie Arinos pasirodymą rašė Rusijos muzikos kritikė S. Kukina.

"Blues Makers" – dar vieni Lietuvos bliuzo scenos veteranai, pasirodysiantys Varnių ežero pakrantėje įrengtoje scenoje. Nuo 1990 m. grojantys "bliuzmeikeriai" yra rengę turus Vokietijoje, Rusijoje, Olandijoje, Švedijoje, Lenkijoje, o pirmąjį liepos savaitgalį grupė tradiciškai rezervuoja šėlsmui "Bliuzo naktyse".

"Bliuzo naktyse 2012" koncertuos ir kita Lietuvos muzikos scenos legenda – orkestras iš Šiaulių "Gin Gas". Tai – funk stiliaus pionieriai Lietuvoje, susibūrę 1992-aisiais ir po dvejų metų išleidę pirmąjį lietuvišką funk albumą "Smegenų masažas". Kurį laiką aktyviai koncertavę ne tik Lietuvoje, bet ir įvairiuose festivaliuose Prancūzijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, vėliau šiauliečiai ilgam užsikonspiravo, tačiau jau kelerius metus vėl retsykiais susiburia bendriems pasirodymams.

Jubiliejiniame festivalyje viešėsiantis Vilniaus kolektyvas "Garbanotas bosistas" ilgamete istorija pasigirti negali, tačiau soul ir roko atlikėjai pastaruoju metu sparčiai didina savo gerbėjų gretas. Grupė "MOVO" – dar vienas šviežias lietuviškos muzikos gūsis. Susikūrę 2011 m. spalį, bliuzo, roko ir reggae stilius derinanti "MOVO" surengė kelis debiutinius koncertus, išleido du "demo" įrašus, o Jaunimo grupių konkurse "Garažas 2012" buvo įvertinti antrąja vieta.

Kaip jau skelbta anksčiau, 20-ojo jubiliejaus proga "Bliuzo naktų" gerbėjai Varniuose taip pat išvys trimito virtuozą ir vokalistą Boney Fields (JAV), "slide" gitaros meistrą ir vokalistą John Mooney (JAV), jaunojo britų gitaros genijaus Krissy Matthews grupę "Krissy Matthews Band" (Didžioji Britanija), 2009 m. geriausiu Danijos bliuzmenu pripažintą Nisse Thorbjorn su savo grupe "Copenhagen Slim", Lietuvos bliuzo legendas "The Road Band", kaimyninių šalių bliuzroko gerbėjų pamėgtas grupes "Dramamama" (Estija), "Coolmans Report" (Latvija).

Liepos 6-7 d. vyksiančiose 20-tosiose "Bliuzo naktyse" legendinį Vudstoką primenančią laisvės atmosferą papildys įvairūs meno, sporto, pramoginiai renginiai ir akcijos, o tradiciniai "jam session" nenutrūkstamai skambės iki pat paryčių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder