Jauni atlikėjai vėl džiazuos Klaipėdoje

Jauni atlikėjai vėl džiazuos Klaipėdoje

Kitą savaitgalį Klaipėdoje bursis jauni džiazo atlikėjai iš įvairių pasaulio šalių. Lapkričio 29-30 dienomis vyks jau dvyliktasis tarptautinis džiazo vokalistų konkursas "Jazz voices 2014".

Pasak konkurso organizatoriaus Stepono Januškos, konkurso pusfinalyje Klaipėdoje laukiama 12 dalyvių iš 10 šalių: Lietuvos, Australijos, Japonijos, Ispanijos, Turkijos, Vengrijos, Latvijos, Estijos bei Rusijos. Pokalbininko teigimu, konkursas jau yra įgijęs gerą vardą užsienyje, dėl to džiazo solistai iš kitų šalių noriai vyksta į Lietuvą.

Iki šiol konkursas "Jazz voices" vykdavo pavasarį, tačiau šiemet pirmą sykį jis nukeltas į rudenį.

"Balandį įvairiose šalyse vyksta labai daug džiazo konkursų ir festivalių, tai turbūt "džiazoviausias" mėnuo, sunku spėti visuose dalyvauti", - aiškino S. Januška.

Šiemet konkurso pusfinalyje Lietuvai atstovaus 4 merginos: Eglė Petrošiūtė, Jurgita Kričėnaitė, Aušra Paliušė ir Ugnė Bakanauskaitė.

"Vaikinai džiazo muzikoje yra dinozaurai", - juokėsi S. Januška.

Konkurso pusfinalis bei finalas vyks Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Mokomajame teatre, o apdovanojimų ceremonija bei finalistų koncertas - džiazo klube "Kurpiai".

"Laimėtojams bus įteikti ne tik diplomai, bet ir kvietimai atvykti koncertuoti Lietuvoje vykstančiuose džiazo festivaliuose Kaune bei Birštone. Jaunam atlikėjui, tik pradedančiam savo karjerą, toks dalykas yra labai svarbus. Be to, žiūrovai taip pat rinks savo favoritą atlikėją, kurio taip pat laukia dovana", - pasakojo konkurso organizatorius.

S. Januška pabrėžė, jog konkurse dalyvaujantys lietuviai dažniausiai būna dar tik studentai, o užsieniečiai - jau patyrę solistai. Pokalbininko nuomone, dažnai jaučiama didelė konkurencija, tačiau ne kartą konkursą laimėję lietuviai įrodo, kad Klaipėdos ir apskritai Lietuvos džiazo muzikos mokykla yra labai stipri ir profesionali.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder