J. Kuraitis: „Saksofono muzika turi galių suartinti moterį ir vyrą”

J. Kuraitis: „Saksofono muzika turi galių suartinti moterį ir vyrą”

Vienas klausomiausių saksofonistų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, Juozas Kuraitis savo gerbėjus nuolatos stebina savo autoriniais kūriniais. Šiuos metus atlikėjas pradeda nuo naujausio savo kūrinio „To The Wolves“ vaizdo klipo premjeros. 

Naujausias J. Kuraičio kūrinys „To The Wolves“ – šiuolaikinė pop stiliaus baladė su folk muzikos elementais. Muziką atlikėjas kūrė drauge su kompozitoriumi Tomu Kondrackiu, garso režisierius Normantas Ulevičius. Žiūrint šio kūrinio vaizdo klipą galima pasigėrėti šiųmetei neįprastai šiltai ir besniegei žiemai būdingais kerinčiais gamtos vaizdais. Kuriant „To The Wolves“ vaizdo medžiagą ir pačiam Juozui Kuraičiui teko filmuotis netoli sostinės esančiuose Nemenčinės miškuose. Muzikantas šypsosi, kad jam mieliausias Viduržemio jūros regione vyraujantis klimatas, tad ir ši, netgi visai nelietuviška žiema, jam yra per šalta. „Mūsų žiemos be sniego mažai tikėtinos, tad dar visko gali būti, kad vasaris parodys savo”, – spėja žinomas vyras.

J. Kuraitis sako, kad šis filmavimasis jam suteikė vienas iš retų akimirkų pabūti miško ramybėje. „Ir visgi mane labiausiai atpalaiduoja buvimas civilizacijoje, judesyje, mieste tarp pastatų. Esu asfalto vaikas, užaugęs pačiame miesto centre”, –

sako vienas žinomiausių Lietuvos muzikantų, šiuo metu „YouTube“ paskyroje esantis populiariausių pasaulio saksofonistų dešimtuke.

„Pagrindinis mano planas visada yra judėti pirmyn, tobulėti, plėsti sąmoningumą, ir įgyti kuo daugiau patirties. Šįmet jau turiu paruošęs dar keletą savo autorinių kūrinių, kurių premjeroms netrukus ateis savas laikas, taipogi remiksų, koverių”, – apie šių metų planus kalbėjo atlikėjas. 

J. Kuraičio gerbėjai jau visai netrukus galės pasiklausyti saksofono muzikos ir gyvai. Vasario 14 d. muzikantas rengia net du savo pasirodymus sostinės koncertų salėje „White piano hall”. Šiuo metu pradėti platinti bilietai jau į antrąjį, papildomą koncertą 20.30 val., mat į atlikėjo pasirodymą 18 val. – bilietai jau išpirkti. Gražiausias meilės dainas šioje salėje  J. Kuraitis atliks drauge su pianistu Kęstučiu Pavalkiu.

„Nepaslaptis, jog saksofonas skleidžia tam tikrus dažnius, kurių neturi kiti instrumentai, ir jie neabejotinai veikia tam tikrus žmogaus jutiklius. Negana to, saksofono išvaizda yra ganėtinai seksuali. Šiuo instrumentu dažniausiai atliekama romatiško stiliaus muzika. Tad  natūralu, jog saksofono muzika turi galių suartinti moterį ir vyrą”, – savo instrumento galiomis neabejoja Juozas.

Pasak muzikanto, nors šv. Valentino diena Lietuvoje ir neturi gilių tradicijų, šaknų, tačiau tai yra meilės, įsimylėjelių diena, tad tokių švenčių, pasak vyro, galėtų būti ir daugiau. „Pasaulis dėlto būtų tik dar gražesnis”, – net neabejoja J. Kuraitis

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder