Ievos Zasimauskaitės kišenėje – aiškus pliusas, bet yra ir nerimą keliantis ženklas

Ievos Zasimauskaitės kišenėje – aiškus pliusas, bet yra ir nerimą keliantis ženklas

Antradienio vakarą startuosiantis pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame varžysis ir lietuvė, žada nuožmią kovą, o jame pamatysime ne vieną šio konkurso favoritą.

Pirmajame pusfinalyje susigrums 19 dalyvių ir tik 10 iš jų žengs į finalinį konkurso etapą.

Iš ko tikėtis balsų?

Jau ne vienerius metus viešojoje erdvėje kalbama, kad „Eurovizijos“ konkursas tai ne dainų, bet greičiau politinis valstybių konkursas, kuris atspindi šalių santykius, užkulisinį palaikymą.

Iš ko šiais metais galima sulaukti balsų? Akivaizdu, kad daugiausia (12 ar 10 balų) Ieva tikrai gali tikėtis iš Airijos, kurie taip pat varžosi pirmajame pusfinalyje.

Tradiciškai lietuvių emigrantų bendruomenė Airijoje tampa vieninga, kai mūsų šalis stoja į kovą „Eurovizijos“ konkurse, tad lūkesčiai iš Airijos – dideli.

Antradienį dainuos ir estai, kaimyniškai draugiški santykiai taip pat neturėtų prasprūsti, todėl šiuo atveju reikėtų tikėtis papildyti kraitį.

Kaimyninė Baltarusija galbūt ir nebus dosniausia šalis, kuri galėtų skirti balsus Lietuvai, bet dažnu atveju Rytų kaimynė taip pat mūsiškiams skirdavo keletą balsų.

Nerimą keliantys ženklai

Antradienį I. Zasimauskaitė į sceną lips šešta, atrodytų, gan patogi pozicija, kai žiūrovui pasirodymai dar neįgrisę ir dėmesys prikaustytas, bet yra vienas nerimą keliantis ženklas.

Lietuvė savo kūrinį „When we're old“ atliks tarp dviejų favoritų – čeko Mikolo Josefo ir fantastiškai publikos dėmesį traukiančios izraelietės Nettos.

Specialistų teigimu, šie du kūriniai bus ne tik pirmojo pusfinalio favoritai, bet ir visame konkurse jiems piešiama šviesi prognozė, todėl atsiranda didelė grėsmė „išnykti“ Ievos dainai antradienio vakarą.

„Sumuštinio efektas“, kuomet tu gali likti visiškai nepastebėtas ir užmirštas, jog apskritai pasirodei ant scenos, kada tu įsispraudusi tarp dviejų pusfinalio favoritų, taip Ievos būsimą pasirodymą komentuoja užsienio žiniasklaida.

Žinoma, sunku spręsti, kokių kūrinių bus pasiilgusi „Eurovizijos“ publika. Galime prisiminti praėjusių metų Portugalijos pasirodymą, kai triumfavo lyrinė baladė, ar šiais metais ir vėl konkurse „kabins“ lėtos dainos, klausimas atviras.

„Eurovizijos“ pirmąjį pusfinalį užbaigs stiprus Kipro atlikėjos kūrinys, kuris, tikėtina, gana lengvai žengs į finalinį pasirodymą šeštadienį.

Apskritai pirmasis pusfinalis įvardijamas kaip stipresnis – čia realiai laimėti visą konkursą laikomi net 4 dalyviai: Izraelis, Estija, Kipras ir Čekija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder