„Happyendless“ plokštelę pasitinka dovanodami ypatingą singlą

„Happyendless“ plokštelę pasitinka dovanodami ypatingą singlą

Šventė pavasarį albumą „Utopia“ išleidusios vienos žinomiausių Lietuvos elektroninės muzikos grupių „Happyendless“ kieme – į jos narių rankas pagaliau atkeliavo ir šio leidinio vinilinė plokštelė. Ta proga savo gerbėjams jie dovanoja singlą „Network“ ir jam skirtą vaizdo klipą.

Albumas, kuriame nagrinėjama utopijos tema, melomanų ausis pasiekė dar gegužės pradžioje. Nuo šiol grupės grupės galės įsigyti ir „Utopia“ vinilinę plokštelę.

Joje – 8 dainos, kuriose be elektroninės muzikos dueto kompozicijų girdėti ir žinomų Lietuvos dainininkų vokalinės partijos. Viename iš šių kūrinių, pavadintame „Network“, įamžintas dainininkės Jurgos Šeduikytės balsas. „Happyendless“ nariai šiam singlui sukūrė vizualizacijomis paremtą vaizdo klipą.

Pasak grupės narių, ši daina skirta labiau šokiams, o ne apmąstymams. Vis dėlto joje savo mintis apie utopiją išdėstė ir žinoma Lietuvos dainininkė. Vos gimus pagrindine jos tema tapusiai melodijai, „Happyendless“ kūrėjai ja pasidalino su Jurga, kuri parašė dainos tekstą. Anot jų, tolimesnis dainos kūrimo procesas buvo tik malonus formalumas.

„Muzikoje būna daug laimingų sutapimų. Šiuo atveju, mus susiejo melodijos ir Jurgos vokalo lengvumas, – pasakojo „Happyendless“ narys Andrius Kauklys. – Su ja dirbti buvo tiesiog nuostabu. Mes dieviname dirbti su profesionalais, kai belieka kalbėti tik apie dainavimo „spalvas“.“

Kaip pasakoja pati J. Šeduikytė, vos išgirdus muziką, ją aplankė įkvėpimas ir daina gimė tarsi savaime. „Kai man atsiuntė demo versiją, nežinodama, apie ką bus daina, pasileidau muziką, pradėjau rašyti tekstą ir dainuoti ant viršaus. Tekstas buvo parašytas po pusvalandžio. Reiškia, muzika labai užkabino ir atrišo fantaziją“, – pasakojo ji.

Kipro Štreimikio nuotr.

Kalbėdama apie tai, kaip ji įsivaizduoja, dainininkė teigė, jog utopija jai – tai galimybių, kurias turi kartu gyvenantys ir veikiantys žmonės, visuma. Apie tai, jog bendruomenė yra vienas tarpusavyje susijęs darinys, ji pasakoja ir dainos „Network“ tekstu.

„Visi žmonės yra susiję nematomais ryšiais. Ir laimi tie, kurie tai pastebi. Bet net ir tie, kurie to nepastebi, yra veikiami kitų žmonių, – savo mintimis dalijosi Jurga. – Ir, jei vienam iš jų yra bloga, tai mums visiems pasidaro šiek tiek bloga. Dėl to verta stengtis, kad visiems būtų geriau.“

J. Šeduikytės vokalinė partija dainoje darniai susiliejo su muzikos garsais ir tarsi pasislepė tarp jų. Tačiau instrumentinę muziką itin mėgstanti dainininkė tame įžvelgia tik privalumus.

„Vokalas labai konkretizuoja, pasako žmogaus nuomonę, o instrumentinė muzika palieka laisvę interpretacijai. Tai man labai patinka, nes žmogus gali būti savimi ir rasti joje tai, ko jam reikia tą dieną“, – sakė ji.

Prie to, jog Happyendless albumas „Utopia“ išvystų dienos šviesą skaitmeninio ir vinilo plokštelės formatais itin prisidėjo LATGA ir AGATA asociacijos. Jų skirta parama užtikrino galimybę grupei vykdyti savo darbus ir įgyvendinti užsibrėžtą viziją.

Happyendless – Network feat. Jurga:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder