Grupė "Studija" vos nepakeitė pavadinimo

Grupė "Studija" vos nepakeitė pavadinimo

"Mes atsinaujinę ir nuotaikos puikios", - socialinėje erdvėje intriguoja legendinės grupės "Studija" siela Steponas Januška. Iš tiesų grupėje - nemenki pokyčiai. Pasirodo, nedaug trūko, kad būtų pakeistas ir grupės pavadinimas.

"Taip, pasikeitimų grupėje yra nemažai. Net galvojome ir apie naują pavadinimą. Feisbuke jau buvome paskelbę galimą naują versiją, bet visgi šiandien susirinkę nusprendėme nesiblaškyti ir likti prie senojo pavadinimo "Studija". Tiesa, gal kurį laiką prie pavadinimo pridėsime žodelį "atsinaujinusi", bet galima sakyti, kad "Studijos" istorija tęsiasi toliau, - "Vakarų ekspresui" pasakojo S. Januška.

Atsinaujinusioje grupėje vokalistui S. Januškai dabar talkins vokalistė Edita Bodrovaitė, klavišininkas Mindaugas Putna, būgnininkas Valdas Galdikas, gitaristas Vaidotas Rukas, bosine gitara gros Paulius Stonkus.

Galima sakyti, kad grupės transformacijos pradžia buvo prieš trejus metus, kai vienas iš grupės lyderių bosine gitara grojantis Gintautas Litinskas nusprendė pradėti solinę karjerą. Tuomet jo vietą grupėje užėmė ir šviežio kraujo įliejo jaunas bosistas Paulius Stonkus. Dar didesnių pokyčių grupėje kaltininkas - nelemtasis karantinas.

"Nors oficialiai karantinas mūsų šalyje atšauktas, bet muzikos srityje jis tebesitęsia. Tiek žiūrovai, tiek organizatoriai tebėra išgąsdinti. Sugriuvo daugelis planų, kai kurie koncertai nukelti dar kitiems metams. Šis laikotarpis muzikantams tapo nemenku iššūkiu, praradome pagrindines pajamas, iškilo aštrūs egzistenciniai klausimai. Natūralu, kad išsiskyrė kai kurių buvusių grupės narių nuomonės, tad teko atsisveikinti su gitaristu Virginijumi Pažemecku, klavišininku Raimondu Jonučiu ir ieškoti jiems pamainos. Į grupę puikiai įsiliejo jauni, talentingi, energingi muzikantai ir įpūtė daug kūrybinės energijos. Dabar tiesiog mėgaujamės būdami kartu. Panašu, kad rokiruotė pavyko su kaupu", - džiaugsmingai kalbėjo S. Januška.

Tiesa, su senaisiais "Studijos" vilkais keliai visiškai neišsiskyrė, nes kaip tik šį mėnesį tikimasi pagaliau užbaigti ir išleisti ne vienus metus kurtą kompaktinę plokštelę "Neliūdim".

"Šio albumo mūsų gerbėjai laukė labai ilgai, nes paskutinis mūsų kūrybinis darbas buvo išleistas dar 2003-iaisiais. "Neliūdim" - kruopštus mūsų senųjų "Studijos" vilkų kelerių metų darbas. Dabar jau vyksta albumo dizaino darbai, tad tikimės, kad dar šį mėnesį kompaktinę plokštelę galėsime pristatyti savo gerbėjams", - minėjo "Studijos" siela.

PLANAI. "Manau, kad atsinaujinusios kūrybinės girnos dar tikrai turės primalti daug naujų dainų, bet hitais tapusios senosios dainos - neatsiejama "Studijos" dalis", - žadėjo grupės siela Steponas Januška.

Albume gerbėjų lauks ne tik naujausios "Studijos" dainos, bet ir į šiuolaikinį drabužį įvilktas hitas "Vaikystė".

Pasiteiravus, ar naujos sudėties "Studija" nepamirš auksinių šios grupės hitų, S. Januška žadėjo, kad taip tikrai nenutiks.

"Žinoma, mūsų kūrybiniuose planuose yra daug ambicijų ir užmačių. Manau, kad atsinaujinusios kūrybinės girnos dar tikrai turės primalti daug naujų dainų, bet hitais tapusios senosios dainos - neatsiejama "Studijos" dalis", - žadėjo S. Januška.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder