Greičiūnų vasaros kiemelyje skambėjo I. Kalmano operetės

Greičiūnų vasaros kiemelyje skambėjo I. Kalmano operetės

Galima dejuoti, kad vasara baigėsi, o jos ir nebuvo, galima skųstis, kad Klaipėdoje prastu oru nėra kas veikti... O galima ir nelaukiant jokios pagalbos patiems susikurti sau šventinę nuotaiką artimiausių bendraminčių būrelyje.

Operos solistei Agnei Sabulytei ir Klaipėdos Muzikinio teatro vadovui solistui Jonui Sakalauskui gimė idėja palydėti vasarą netradicinėje erdvėje skambant gražiausioms kompozitoriaus Imrės Kalmano operečių ištraukoms. Gerai žinomi klaipėdiečiai Irena ir Valentinas Greičiūnai sekmadienio popietę, daug nedvejoję, savo vasaros kiemelį Zembrickio gatvėje noriai ir mielai užleido artimiausiems draugams, Klaipėdos muzikinio teatro solistams bei jų partneriams.

Apie kompozitorių ir jo kūrybą kelioms dešimtims susirinkusiųjų svečių papasakojo maestro Stasys Domarkas. Solistui Jonui Sakalauskui teko nelengvas išbandymas dainuoti klausant vienam garsiausių Lietuvos baritonų Eduardui Kaniavai.

Nei retkarčiais smulkiai krapnojantis lietutis, nei vėjuotas ir drėgnas oras nesugadino šventinės aplinkos ir įspūdingo reginio. Operečių ištraukoms pasibaigus renginio svečiai ligi tamsos bendravo tarpusavyje, dalijosi vasaros prisiminimais ir vieningai pritarė, kad tokie renginiai galėtų ir turėtų tapti tradiciniais.

Jau gautas sutikimas kitam tokiam susibūrimui, kuriam savo namų erdvę kitų metų kovo pradžioje pasižadėjo užleisti gerai klaipėdiečiams pažįstami verslininkai ir visuomenininkai Birutė ir Kazimierai Vaišvilos.

Greičiūnų vasaros kiemelyje skambėjo I. Kalmano operetės

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder