G&G Sindikatas gerbėjams pateikė unikalų siurprizą

G&G Sindikatas gerbėjams pateikė unikalų siurprizą

Praėjusių metų gruodį pirmojo savo albumo „Tavo Sielos Vagiz“ dvidešimtmetį pažymėjusi žymiausia Lietuvos repo grupę netikėtai pradžiugino gerbėjus šio leidinio remiksų albumu.

G&G Sindikatas sulaukė ypatingos šio albumo gimtadienio dovanos – šeši Lietuvos hiphopo muzikos kūrėjai perdarė po 1 šio leidinio kūrinį, originalius vokalo įrašus apgaubdami naujomis muzikinėmis kompozicijomis. Taip gimė „Tavo Sielos Remixai“ – 6 kūrinių leidinys, kuriame panaudotos Gabrieliaus Liaudansko-Svaro dar 1998-1999 metais įrašytos vokalinės partijos.

1999 metais, 2 metus prieš legendinę „Gatvės lygą“, pasirodęs pirmasis G&G Sindikato albumas puikiai žinomas Lietuvos repo mėgėjams ir itin jų vertinamas. Prieš 10 metų perleidę šį albumą kompaktinėje plokštelėje, pernai reperiai jį pirmąsyk įkūnijo ir vinilinės plokštelės formatu. Šiemet jis tapo pirmuoju Lietuvos repo albumu turinčiu savo oficialią remiksų versiją.

Pasak grupės didžėjaus Artūras Matkevičius–Mamanios, „Tavo Sielos Vagiz“ buvo albumas, kurio kūrybos laikotarpiu ir susiformavo „G&G Sindikato“ pilna sudėtis. Šis leidinys padėjo pagrindą visai tolimesnei grupės kūrybai, o taip pat ir Lietuvos repui, kurio atstovai neabejingi šiam albumui iki šiol.

„Artėjant albumo dvidešimtmečiui į mus kreipėsi elektroninės muzikos kūrėjus vienijančios „Renegades Of Bump“ bendruomenės atstovai su pasiūlymu remiksuoti albumo dainas, – apie remiksų albumo idėją pasakojo Mamania. – Jie surinko grupelę žinomų Lietuvos hiphopo bytmeikerių, ir mes be jokių abejonių kibome įgyvendinti jų sumanymo.“

Tiesa, nors „Tavo Sielos Vagiz“ albumą be 3 intarpų sudarė 9 dainos, tačiau remiksuoti pavyko tik 6 iš jų. Dviejų dešimtmečių išbandymo neatlaikė įvairiose laikmenose nugulusios šių dainų akapelos. Likusių dainų, su vienintele išimtimi, „Sindikato smogikai“ nusprendė neperrašinėti, taip išlaikydami jų autentiškumą.

„Teko pasikapstyti archyvuose, kad rastume bent dalį akapelų – dainų vokalinių partijų, kurioms bytmeikeriai galėtų pritaikyti savo muzikines vizijas. Mūsų pačių nuostabai, radome pusę albumo akapelų, – prisiminimais dalijosi Mamania. – Vienos dainos pilnų vokalo įrašų neradome, tačiau vienas iš kūrėjų taip norėjo to kūrinio, kad jo entuziazmas nepaliko mūsų abejingų ir Svaras su Donciavu šio kūrinio, „A$$A“, vokalinę partiją iš naujo įrašė studijoje.“

„Tavo Sielos Remixai“, kuriame galima išgirsti HDZ, SLJ, ReWritable, KASETA, Mp3 ir Demotapez perkurtas G&G Sindikato dainų versijas galite išgirsti Spotify platformoje.

G&G Sindikatas „ Tavo sielos Remixai“:

https://open.spotify.com/album/0mFlBVodIEoCc92XYOtZOh?si=fgUL54w0TbqTSXKZZhHWzw

Sugrįžę su pirmojo albumo jubiliejiniu siurprizu, G&G Sindikato vyrai jau ruošia ir kitą dovaną – antrojo, kultinio albumo – „Gatvės lygos“ dvidešimtmečio koncertą, kuris įvyks kitų metų kovo 12 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder